MEDIASIND AMENINȚĂ ȘI ȘANTAJEAZĂ CONDUCEREA RADIOULUI PUBLIC (DOVADA AUDIO)

“Să fie reangajat, să i se dea și lui un căcățel, altfel va face mare scandal…”

Mediatorul fostului sindicalist din SRR, Adrian Valentin Moise, dar și al Federeației MediaSind, junalistul băsist Cosmin Păcuraru transmite un mesaj de șantaj la  adresa conducerii radioului public: “Să fie reangajat, să i se dea și lui un căcățel, altfel Moise va face mare scandal…”

Dacă cineva se mai îndoia că metodele folosite de ex-liderul sindical Adrian Moise (fost membru în Consiliul de Administrație al SRR) sunt unele mafiote, precum cele folosite de sindicatele americane din anii ‘30, poate asculta materialul audio de mai jos.

http://embed.trilulilu.ro/muzica-/santaj-la-srr

Moise Valentin Adrian și Cristinel Godinac, amândoi lideri ai MediaSind, au fost obișnuiți cu asemenea metode mafiote și securiste de amenințare și șantaj. Amândoi au fost ucenici ai fostului lider sindical Petrom, pușcăriașul Liviu Luca. Amândoi au intrat în ceea ce la un moment dat cotidianul “Evenimentul Zilei” a numit, într-un articol intitulat “Cumetria gulerelor albe”, “încuscrirea dintre sindicaliștii și foști sereiști”. Nașii de cununie al fiicei pușcăriașului Liviu Luca (Roxana) si al fiului fostului general SRI Gheorghe Dumitrache (Silviu) au fost Nicoleta și Cristian Godinac. Godinca a fost cununat la rândul sau de Liviu Luca. Liviu Luca l-a ajutat pe Godinac să se implice și în afaceri personale, liderul MediaSind fiind patronul a doua sereleuri: “Agrothemius Romania” și “Royal Vin Com”. Adrian Valentin Moise însuși, sindicalist prosper, și membru în CA al SRR timp de zece ani, a avut o firmă de turism care le oferea bilete de odihna prpriilor membri de sindicat.

Materialul audio de mai jos denotă șantajul și amenințare pe care le folosește Moise Adrian Valentin (având în spate Federația MediaSind al cărei lider este), pentru a determina conducerea SRR să îl re-angajeze. Reamintim că pompierul care pretindea că îi reprezintă pe salariați în Consiliul de Administrație a fost concediat pentru grave abateri care au adus prejudicii materiale și de imagine radioului public. În cazul în care nu va fi reangajat, pompierul Adrian Moise a promis răzbunare: o campanie virulentă de discreditare a președintelui SRR, a membrilor Consiliului de Administrație, a Consiliului Director, a unor lideri sindicali. A amenințat că nu va ezita să apeleze la cele mai murdare mijloace de defăimare și discreditare, la diseminarea chiar de informații false, pentru a-și atinge scopul: intimidarea conducerii radioului public. Traficul de influență, amenițarea și șantajul au fost utilizate atât în perioada în care Moise Adrian parazita această funcție importantă în CA al SRR, dar, mai ales, după desfacerea contractului său de muncă pe motive disciplinare.

Din poziția de vice-președinte al Federației MediaSind, Moise Adrian va folosi toate pârghiile posibile pentru a-și realiza planul de șantaj și amenințare la adresa conducerii SRR: va folosi publicația online “Reporter Virtual”, unde acționar sunt membrii din conducerea MediaSind, site-ul oficial al MediaSind, va profita de afilierea sa la Federația Internațională a Jurnaliștilor cu sediul la Bruxellles pentru a ataca una dintre cele mai respectabile instituții de media din România: radioul public.

Amenințarea cu folosirea acestor metode de terorism pseudo-sindical s-a făcut prin intermediul unui “agent de mediere”. Este vorba de jurnalistul băsist Cosmin Păcuraru. După o carieră eșuată în jurnalismul de provincie, și o scurtă perioadă la efemerul post de radio Mix FM, Păcuraru s-a lansat în politică fiind pe rând consilier al diverselor figuri ale guvernării Boc-Băsescu, ca, întru final, să își încerce el norocul ca politician, candidând din partae ARD în 2012. Cosmin Păcuraru a fost chiat membru supleant în Consiliul de Administrație al SRR între 2005-2010. Acest personaj a fost trimis la înaintare de Federația MediaSind să lanseze, fără prea mari subtilități, mesajul de amenințare și șantaj la adresa conducerii SRR care l-a concediat pe Adrain Moise, cu motive întemeiate, în urma unei anchete interne. Aflat în mai multe procese penale pe rol cu SRR (procese pe care între timp le-a pierdut), Moise Adrian îl folosește pe Păcuraru ca mediator. În acest joc murdar al traficului de influență s-a folosit, după cum se va vedea în înregistrare de fosta PDG Maria Țoghină, numită de Traian Băsescu în Consiliul de Administrație.

Dovada parteneriatului dintre MediaSind și așa-zisul birou de mediere al lui Cosmin Păcuraru:

dan-badea-pro-bono

Sursa: documentarypressblog.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s