Partenerii de „afaceri” ai „liderului” Adrian Moise

lacomi

Pe masura ce anchetele autoritatilor evolueaza, dar si investigatiile noastre la fel, incepe sa se devoaleze „caracatita” potential infractionala, care, in numele dreptatii sindicale, incearca sa isi acopere afacerile necurate sau santajeaza institutia.

Astazi va vom dezvalui o parte dintre partenerii de afaceri ai lui Adrian Moise, cel care nu a raspuns nici pana acum ce e cu cei aproape 200 de mii de euro pe care Danut Radu Ababi i-i datoreaza. (vezi aici). Vazand, din documentele publice, ca Danut Radu Ababi nu se prezinta la procese si ca Tribunalul Bucuresti il tot citeaza in lipsa (vezi aici), am incercat sa aflam de ce poate fi atat de ocupat acest domn. Il gasim, de exemplu, consilier pe probleme de urbanism la Primaria Busteni in anul de gratie 2011 (vezi aici), cand deplasarile Sindicatului Mecano-Energetic si ale Federatiei Sindicatelor din SRR se faceau des in zona respectiva, dar si cand doamna Moise, in calitate de „expert” de marketing, impreuna cu un alt „expert” de marketing, calificat din sofer, Ovidiu Grozea, isi tot faceau de lucru cu serviciul, pe la Primaria Busteni. (vom avea un episod special despre asta)

Dar haideti sa vedem in continuare cine este domnul Ababi Danut Radu, cel care ii datoreaza aproape 200 de mii de euro (nedeclarati de Moise Adrian Valentin, cercetari deja declansate de Parchet si de ANI), acestuia din urma. Il gasim dator cu bani, atat unor firme, dar si unor persoane fizice de la care a imprumutat cu DOBANDA, (vezi aici) in mai multe procese (vezi aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici). Domnul Moise Adrian Valentin este doar unul dintre cei care incearca sa recupereze bani de la acest personaj, iar procesul cu el este cel mai recent dintre cele care presupun recuperare de bani. Nu trebuie sa fii expert in psihologia datornicilor, ca sa iti dai seama ca un om dator in zeci de parti, cu sute de mii de euro, accepta un imprumut salvator cu orice dobanda i se cere. Ceea ce se potriveste manusa si cu profilul psihologic de hraparet al lui Moise Adrian Valentin. „Dragoste” la prima vedere.

Pe domnul Ababi Danut il gasim cu firma SC Andreas Real SRL in litigii in instanta (vezi aici, aici, aici, aici si foarte multe altele).

Asadar, in spatiul mioritic minunat romanesc se intalnesc doua „personaje”: primul, fost consilier pe probleme de urbanism, slujbaj la stat, devenit ulterior om de „afaceri” falit, indatorat peste tot, executat silit de toti si cu afacerile in zona gri si al doilea, un electrician cu pretentii de doctorand, care a urcat scara ierarhica, in ani, cu complicitatea unor oameni carora le-a facut diverse servicii sau i-a santajat (activitate in urma careia a castigat multi bani si a reusit sa ajunga un mic nabab de la modestul proprietar, impreuna cu sotia, al unui apartament cu doua camere – cel din Jean Steriadi, care apare in declaratia de avere din 2008 si unde nu avea bani la banca. In declaratia de avere punea semnul exclamarii la finalul frazelor care presupuneau declararea unor venituri suplimentare, iar el scria atunci „NU ESTE CAZUL!”. Ca un motiv de amuzament suplimentar, cititi pe aceasta declaratie de avere cum scrie domnul reprezentant al jurnalistilor pe la Bruxelles, cuvantul „Servicii”, in rubrica in care arata ca sotia lui castiga bani din servicii de consultanta. – „SERVICI”). Comparati ce ati vazut aici cu declaratia de avere, de exemplu, din 2013 (vezi aici).

Intalnirea dintre aceste doua personaje, Moise Adrian Valenti si Ababi Danut Radu, ambele ametite dupa bani si dornice sa faca orice pentru ei, a generat aceasta „incuscrire” financiaro-mafiotica, pe care deja organele abilitate ale statului o cerceteaza.

Nu tragem inca insa concluziile, pentru ca mai avem de precizat ceva important: recuperatorul sumei uriase a lui Moise Adrian Valentin este firma lui Urban Iulian. Acelasi personaj care intr-o perioada recupera taxa radio de la creditori si care, dupa ce nu a mai avut acel contract, a inceput sa arunce cu noroi in SRR, intre altele, cerand, ca parlamentar PDL, desfiintarea taxei radio. Aveti in acest articol (exista zeci!), raspunsul clar al domnului Urban Iulian catre o petitionara, in care precizeaza ca a depus un proiect de amendare a legii 41, in care solicita anularea taxei radio-tv. (vezi aici).

In aceste conditii, ii intreb pe simpatizantii acestui personaj, Moise Adrian Valentin, ce asteapta de la el, pentru ca stim ce asteapta el de la voi: cotizatia pentru ca sirul faradelegilor sa fie finantat in continuare. Ii intreb pe angajatii SRR, care se presupune ca sunt oameni cu nivel mai mare de cultura si pregatire si care ii dau atentie acestui personaj arivist si hraparet: cum isi permit sa se asocieze cu acest personaj?

In episoadele viitoare vom reveni cu noi dezvaluiri privind caracatita acestui grup infractional si cu informati iinteresante privind politisti implicati (dar deja cercetati) in activitati ilicite, dar si cu alte date interesante.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s