Moise: Nu ma vor

Hai sa imi vedeti declaratia de avere… am pornit ca fochist… apoi electrician. Sa va dau reteta???

 


bullshit-stops-here-funny-rude-doormat-im_0In istoria Radioului Public nu a mai avut loc o astfel de coalizare a salariatilor. Deseori impartiti in mai multe sindicate, scindati in redactii si departamente sau aflati parte dintre ei la Studiourile Regionale, salariatii SRR au avut in multe cazuri opinii si pareri diferite. Dar, pentru prima data, jurnalistii si personalul de suport din SRR s-au coalizat impotriva celui pe care il considera in acest moment un pericol la adresa institutiei. Adrian Moise are numeroase procese pe rol, in civil sau penal, cele mai multe cu salariatii Radioului Public dar si cu reprezentanti ai conducerii. A depus numeroase cereri de anchetare, a instrumentat petitii, a atacat dur cu articole semnate in nume personal in spatiul virtual. Cel mai puternic atac lansat la adresa SRR a avut loc anul trecut cand Adrian Moise nu a tinut cont de aniversarea celor 85 de ani de la infiintarea Radiodifuziunii Romane. Adrian Moise a sustinut in acea perioada mai multe campanii de denigrare cu atacuri directe si indirecte la adresa SRR.Nu este nimic nou in atitudinea, luarile de pozitie si frustrarile lui Adrian Moise, actualmente membru in Consiliul de Administratie, desi acesta a facut eforturi mari sa-si aduca la zi problemele personale si sa le prezinte ca un conflict politic cu actuala conducere.  In fapt este un conflict cronicizat, mostenit de actuala conducere a radioului public de la echipele de conducere precedente.
Ceea ce nu poate fi ignorat, pentru ca actele o dovedesc, este faptul ca actuala conducere a SRR a fost nevoita sa ia masuri administrative impotriva lui Adrian Moise in baza unor sesizari, documente constatatoare si controale ale autoritatilor statului.
Urmare a acestor verificari legale ca procedura si a documentelor venite din partea Prefecturii Capitalei, a Ministerului Apararii si a Ministerului Afacerilor Interne, au fost constatate situatii extrem de grave privind neglijenta in serviciu, situatie in urma careia Adrian Moise si-a pierdut calitatea de angajat al Societatii Romane de Radiodifuziune. Contractul sau de munca a fost desfacut disciplinar, pentru nereguli grave in gestionarea activitatii de coordonare aflata in directa sa responsabilitate. Mai mult decat atat, ca sef de sindicat, Adrian Moise nu a putut dovedi caracterul reprezentativ al organizatiei sale sindicale – SUS Romania. De fapt, Adrian Moise este in momentul de fata un lider sindical exclus de colegii sai din Federatia Sindicatelor din SRR. Fostii sai colegi il acuza de o  lipsa acuta de activitate profesionala si sindicala, in forma continuata, dar si de abuzuri, calomnii, atacuri murdare si defaimatoare la adresa institutiei, a conducerii SRR si a colegilor.
vdayMintind, santajand, denigrand si calomniind o institutie care i-a oferit, de ani buni, un venit lunar de peste nouazeci de milioane de lei vechi, conform propriei declaratii de avere, Adrian Moise a determinat revolta actuala: aproximativ 1000 de lucratori ai Radioului Public cer Parlamentului retragerea sprijinului acordat lui Adrian Moise pentru Cosiliul de Administratie al SRR.
Angajatii SRR sustin ca, in calitate de membru al Consiliului de Administratie, Adrian Moise nu si-a urmarit decat interesul personal, iar cand acesta i-a fost afectat, si-a pus in joc toate resursele pentru a ataca si denigra institutia, dar si de a ameninta angajatii, de a le incalca drepturile, de a manipula sau de a publica in presa informatii neadevarate, menite sa insele opinia publica si care pun Radioul Public intr-o lumina defavorabila.
Cel ce trebuia sa ii reprezinte pe salariati si-a incalcat si ignorat cu buna stiinta mandatul si a lezat dreptul la imagine sau demnitate ale unor colegi, doar pentru a-si atinge scopurile personale. Numeroasele actiuni in instanta sau sesizari la diferitele institutii de control ale statului incep sa se dovedeasca nefondate, potrivit raspunsurilor si solutiilor primite de la autoritatile in domeniu.
Angajatii Radio Romania nu mai pot tolera acest comportament conflictual, prin care se urmareste mentinerea unei regretabile si costisitoare sinecuri cu pretul blocarii activitatii institutiei. Nu dorim sa sa faca din SRR “teatrul” unor rafuieli personale ale unui  personaj care nu reprezinta nicio breasla, cu atat mai putin pe cea a jurnalistilor, potrivit obiectului de activitate al Societatii Romane de Radiodifuziune.
Sursa: adrianmoise.com
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s