AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ȘTIRI (AGERPRES) DEVALIZATĂ DE REȚEAUA MAFIOTĂ “2G” ( GIBOI ȘI GODINAC)

AGERPRES este agenția națională de știri finanțată cu bani de la buget. Sunt bani publici. Ai mei și ai tai. Deși multă vreme s-a bucurat de notorietate în peisajul media din România, acum agenția a ajuns să fie parazitată de caracatița unor băieți smecheri: Alex Giboi și Cristinel Godinac. Agenția a început să piardă vertiginos din credibilitate, gafele editoriale se țin lanț, ca și ilegalitățile (trafic de influență, conflicte de interese, concursuri profesionale trucate, afaceri private din bugetul agenției, sinecuri din bani publici pentru amantele șefilor, etc). Numirea lui Giboi Alexandru ca director al AGERPRES a fost facuta de catre guvernul Ponta. Sau, mai bine zis, de oameni din PSD. Ne intrebam însă dacă premierul Ponta cunoaște realitatea penală din interiorul agenției naționale de știri.

Alexandru Giboi, fost angajat al Camerei Deputatilor, l-a angajat în funcția de OMBUDSMAN la Agerpres “printr-un concurs de imprejurari” pe Cristinel Godinac, un “lider sindical” mafiot, finul altui sindicalist mafiot, pușcăriașului Liviu Luca. Practic, nu a existat niciun concurs profesional real pentru validarea aptitudinilor lui Godinac ca Ombudsman la agenția națională de știri. Cristinel Godinac cumulează acum două funcții: este lider sindical la MediaSind și, în același timp, ombudsman la Agerpres. Fișa postului de ombudsman cerea ca Godinac să știe cel puțin o limbă străină. Godinac este un sfertodoct agramat. El nu știe bine nici limba română. Cum a ajuns atunci acest țuțăr al sindicalismului din sfera presei să ocupe funcția de Ombudsman la Agerpres?

Directorul Agerpres, Alex Giboi a refuzat să raspundă public la o întrebare fundamentală pentru instituția pe care o conduce : când și dacă au fost afișate pe site-ul Agerpres (nu apare deloc până acum) datele rezultate din concursul profesional în urma căruia liderul MediaSind a devenit și ombudsman la Agerpres?

Surse din interiorul Agerpres dezvăluie faptul că acest concurs nici nu a existat de fapt. În primul rând, concursul pentru un astfel de post nu a fost afișat, astfel ca și celorlalți angajați ai Agerpres să li se permită să participe la el. Există nenumărate persoane profesioniste în cadrul agenției naționale de știri (cunoscătoare de limbi străine, de norme deontologice, de legislație a presei) adevărați profesioniști ai presei care meritau această poziție profesională. Sau, puteau să se prezinte la concurs și persoane competente din cadrul societății civile.

Se pare că postul a reprezentat un troc personal al lui Alex Giboi, șantajat de liderul MediaSind. Funcța a fost creată special pentru Cristinel Godinac. Șantajul de presă și intimidarea, prin folosirea membrilor MediaSind care sunt jurnaliști ca să scrie la comanda lui Godinac articole defăimătoare, este marca devenită celebră la acest personaj penal al mass-media din România. Chiar angajarea soției lui Cristinel Godinac la TVR, la departamentul de marketing, a fost făcută tot prin șantaj și presiune.

Fișa postului unui ombudsman presupune că acesta trebuie să fie o persoană onorabilă, echidisantă față de diverse grupuri politice și profesionale, deasupra oricărei suspiciuni de parti-pris în favoarea unor clanuri de interese, capabilă, cu maturitate și responsabilitate, să medieze între angajați și patronat. Or, din start, în organigrama Agerpres, Cristine Godinac apare ca șef serviciu, fiind astfel parte a patronatului. În acest caz, Godinac nu va avea niciodată echistanța necesară pentru a media eventuale litigii între angajator și angajați, fiind el însuși plătit pentru o funcție patronală.

Cât despre echidistanța față de diverse grupuri de interese, Cristinel Godinac este un etern repetent. Acumulează funcții care intră lejer în sfera conflictelor de interese. E angajat la AGERPRES ca ombudsman, e angajatul propriului sindicat si anume Sindicatul Jurrnalistilor Profesionisti (SJP) cu care « lucreaza » in AGERPRES cu acordul sefului Giboi, si e angajat la UGSR (o alta structura sindicala pe care si-a aservit-o prin presiune publica si smenuri in instanta). Din declaratia de avere a “ombudsmanului” Godinac reiese ca are cateva terenuri, o vila in Mogosoaia si contracte de munca fara numar. In total vreo 3000 de euro pe luna, bani la vedere. Restul, trebuie sa descopere instituțiile statului.

Din punct de vedere al respectabilității persoanei, Godinac are onorabilitatea morală a unui recidivist. Ușor încadrabil în categoria șantajiștilor de presă, Godinac a fost și este implicat în tot felul de afaceri dubioase cu mafioți sindicali (aflați actualmente după gratii), cu foși lucrători ai Securității (el însuși bănuit că este ofițer acoperit al UM 0962, fostul “doi și un sfert”). Deh, nu oricine poate fi finul lui Liviu Luca (fostul sindicalist PETROM actualmente dupa gratii). Într-o anchetă din Cotidianul apărea ca fiind traficant de legitimații de presă internaționale ale Federației Internaționale a Jurnaliștilor. Le cumpără cu 16 euro și le vinde cu 60 de euro.

Mediasind (transformată printr-un subrefugiu juridic mai nou in FAIR Mediasind) conține sindicate de tot felul ale « baietzilor cu ochi albastri ». Nu mai este demult o structură sindicală în sensul clasic al termenului, ci un lobby de presiune politică plătit de diverse guvernări, și folosit de diverse persoanej dubioase din mass-media (Sorin Ovidiu Vântu a pompat bani pentru a avea la trustul Realitatea un sindicat galben cu idioți utili convenabili patronatului). FAIR Mediasind este condusă de bișnițari și șantajiști de presă, care pretind că apără interesele breslei jurnaliștilor, dar care nu au legătură cu presa. FAIR Mediasind este condusă de Godinac si de Moise Adrian (un fost pompier dat afara din Societatea Romana de Radiodifuziune). Medisind se declara ostentativ partizan politic al structurilor politice de dreapta scuipând pe acțiunile PSD-ului si ale premierului Ponta.

Prin instalarea lui Cristinel Godinac la agenția națională de știri AGERPRES ca șef serviciu, sub acoperirea pompoasă de “ombudsman”, directorul Alex Giboi a permis ca în scurt timp site-ul și fluxul de știri ale agenției să fie confiscate și folosite de MediaSind (al cărei lider este tot Godinac) în diverse răfuieli personale cu sindicate concurente sau cu jurnaliști de investigație care au documentat corupția de la vârful MediaSind. Practic, în afară de propriu lor site, MediaSind folosește Agerpres, prin Godinac, și cu acceptul lui Giboi, ca un alt oficios de diseminat informații sau dezinformări în interesul federației sindicale mafiote.

Odată cu numirea lui Alex Giboi în fruntea Agerpres, și cu instalarea unui mafiot sindical ca ombudsman al agenției de știri, gafele profesionale și incompetența au și rezonanță internațională. Să vă aducem aminte : scandalul diplomatic declanșat de AGERPRES la MAE. Este vorba de deja celebră broșură redactată de AGERPRES pentru ministrul german de externe, aflat în vizită la București. Să confunzi Franţa cu Germania, să arunci cu sutele de mii de lei pe deplasări în străinătate, să redactezi o broșură plină de inadvertențe, sub coordonarea unui departamanet din Agerpress (Marketing) condus de o tânără cu pregătire intelectuală sub-mediocră, dar care din fostă amantă a devenit între timp actuala sotie a directorului Alex Giboi – toate acestea dau măsura orgiei de incompetențe și de interese penale din această institiție. Scandalul diplomatic de proporții al tipăririi de către Agerpress a unei broșuri plină de inadvertențe geografice și istorice, putând genera chiar un conflict diplomatic, l-a pus într-o postură extrem de stânjenitoare la momentul respectiv pe ministrul de externe Bogdan Aurescu, cel care se pare ca i-a cerut demisia lui Alex Giboi. Dar, dupa o audiere la comisiile de cultura ale Parlamentului, scandalul s-a finalizat doar cu demisia doamnei purtator de cuvant a MAE, care a jucat în acest scandal rolul de Acarul Păun.

Din analizele noastre pe organigrama AGERPRES reiese ca la vreo 300 de angajti exista peste 30 de sefi. Deci unul la zece. Sefii respectivi sunt in marea lor majoritate membri ai Sindicatului Jurnalistilor Profesionisti condus de “ombudsmanul” Cristinel Godinac.

Sursa: documentarypressblog.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s