AGERPRES: Comunicat de presă – SLSRR

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Societatea Română de Radiodifuziune, sindicat reprezentativ la nivel de unitate, negociator al Contractului Colectiv de Muncă al Societății Române de Radiodifuziune constată că, în această perioadă, grupuri de interese, mascate de presupuse interese sindicale, încearcă atacuri concertatate în spațiul public asupra organizației, punând în pericol drepturile angajaților. Astfel, în luări de poziție, conferințe de presă și adrese către diverse instituții ale statului, se transmit informații false sau trunchiate, menite să influențeze negocierile pentru obținerea drepturile angajaților.

Biroul Executiv al Sindicatului Liber a luat act de informațiile nereale transmise în ultima perioadă de sindicate minuscule, conduse de persoane rău intenționate, cercetate penal sau necunoscătoare ale realităților legislative și face următoarele precizări:

1. Contractul Colectiv de Muncă a fost negociat potrivit legii. CCM include drepturi și obligații ale angajaților în conformitate cu standardele europene, dar și cu parcursul performant al Societății Române de Radiodifuziune. Contractul Colectiv de Muncă poate fi consultat de orice salariat pe portalul intern al instituției, nu este un document secret. În opinia noastră, este cel mai bun contract colectiv de muncă din mass-media.

2. Procedurile privind evaluarea salariaților, inclusiv cele care prevăd evaluarea suplimentară a acelor angajați care obțin calificativ ‘nesatisfăcător’ au fost aduse la cunoștința angajaților și afișate pe portalul intern al instituției. Procedura privind evaluarea suplimentară a celor care au luat acest calificativ a fost negociată cu Sindicatul Liber, ca sindicat reprezentativ, tocmai pentru ca aceste demersuri să fie transparente, iar oamenii aflați în aceasta situație să fie evaluați de alte persoane decât evaluatorii inițiali. În comisiile care evaluează SUPLIMENTAR salariații care au calificativ ‘nesatisfăcător’ se regăsește un reprezentant sindical, în calitate de partener social. Este complet falsă afirmația potrivit căreia s-a înregistrat la ITM o anexă la CCM care prevede evaluări în vederea concedierii. A fost înregistrată la ITM și afișată pe portalul intern al instituției o anexă care cuprinde evaluări SUPLIMENTARE pentru angajații care nu au reușit să obțină un calificativ care să ateste standardele profesionale conform fișei de post.

Continuarea comunicatului il gasiti AICI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s