Demisia, Dumitru Costin!

Dumitru_Costin_AT54_bbec124033Toamna aduce miscare browniana, atat in politica, dar si in cercurile concentrice acesteia, in care, se pare ca intra un cunoscut lider de confederatie: Dumitru Costin.

De o perioada, sfidand conducerea Blocului National Sindical si netinand cont de parerile colegilor, Dumitru Costin a ales sa se implice intr-o lupta politizata privind Radioul si Televiziunea Publice. Dupa ce le-a declarat colegilor afiliati din TVR ca ii va ajuta si s-a dus fara niciunul la o discutie (secreta) cu presedintele director general Stelian Tanase, gestul lui soldandu-se cu impasul negocierilor Contractului Colectiv de Munca la Televiziunea Romana – acesti angajati sunt si acum fara CCM, doar pe Codul Muncii, Dumitru Costin si-a indreptat atentia spre Radio.
Era mai complicat aici, pentru ca situatia financiara e una buna, sindicatele, in cea mai mare parte, colaboreaza. Si atunci, ca dupa manual, ce faci? Creezi o structura noua, incerci sa arati ca e o alternativa si ataci prin ea. Insa Dumitru Costin si-a facut prost calculele. Structura “noua” nu a reusit sa evolueze ca numar de membri (sub 20) intr-un an, “liderii” acesteia au probleme de imagine pe care Dumitru Costin nu le-a verificat si s-a trezit varful de lance al unei lupte pe care o duce cu cativa ratati si cu minciunile lor, prezentate de el ca adevaruri.
Haideti sa vedem pe cine apara Dumitru Costin si ataca Radio Romania. Gabriel Basarabescu, o posibila varianta PDL la Consiliul de Administratie, o marioneta de care se folosesc unii membri ai CA ai SRR, sa aduca scandal, un personaj care, dupa ce si-a pierdut calitatea si banii multi la vremea aceea de membru al AGA al Radio Chisinau, dupa ce nu a mai fost acceptat sa munceasca doua ore pe saptamana pe salariu mare, pe o emisiune greu de ascultat, a devenit sindicalist. Aveti aici dovezile:

http://www.srr.ro/files/CY1923/CA%20-%20CD/decembrie/DeciziaConsiliuluideAdministraienr.35din13decembrie2011.pdf

http://www.mediafax.ro/cultura-media/pdl-cauta-un-membru-de-partid-potrivit-pentru-sefia-tvr-6444022

conferAngajati ai Radioului Public povestesc cum Gabriel Basarabescu, ramas fara sinecura Chisinau, unde se implicase, se pare, politic, a mers si a amenintat directorul de Resurse Umane din Radio Romania, spunandu-i ca e absolvent al Colegiului National de Aparare, ca il cunoaste si e apropiat de fostul consilier prezidential, Iulian Fota. Si a facut unele aluzii, spun voci din radio, referitoare la masonerie. Cu acest om merge de mana Dumitru Costin, colportand toate aberatiile pe care el le spune.
Stiati ca Gabriel Basarabescu este SINGURUL angajat din Radio Romania care nu s-a prezentat la evaluari? Facand scandal ca e conflict in Ucraina si ca el nu vine la evaluari? Ce sa spuna ceilalti 2200 care au venit la evaluare? Cu asemenea personaje se antureaza Dumitru Costin?
Cine mai este alaturi de Dumitru Costin? Michaela Platon, cunoscuta pentru lipsa de modestie care a caracterizat-o toata cariera ei, motiv pentru care isi umilea frecvent colegii, inclusiv personalitati ca Jeana Gheorghiu, Paul Grigoriu, Florian Pittis. O persoana care a incercat, afirmand ca “a vorbit cu Zgonea”, sa isi angajeze sotul in Radio, un vesnic colaborator care nu a reusit sa faca echipa cu nimeni, din cauza stilului scandalagiu, egoist si exagerat de mercantil al sotiei. Un om care a platit cu cariera lui pentru caracterul ei, spun colegii. Se pare ca nu a cedat nimeni din conducerea radioului la presiunile cu “Zgonea si Psd-ul”, facute de dna Platon.
Michaela Platon a devenit si ea sindicalista cand, facandu-se reducerile de cheltuieli, intre persoanele afectate de acestea a fost sotul ei. Ce nu spune ea, sunt anii, peste 15 in care a avut sotul colaborator pe bani multi la Radio, in care isi facea delegatii in nume propriu, platite de Radio Romania si venea cu produsele jurnalistice si le “vindea”, tot la Radio Romania, in numele sotului. Poate ar fi bine ca organele indreptatite sa cerceteze asta.
Dumitru Costin ar fi putut sa verifice macar asta, daramite enormitatile cu care tot apare in ultimele saptamani, demontabile din surse publice. El nu isi consulta colegii din conducerea BNS, a creat un mic feudat acolo. Mai nou, distribuie informatii de pe site-urile si blogurile afiliatilor Mediasind. Sa ii uram succes!
Pe de alta parte, se pare ca afilierea sindicatului in care domnii Basarabescu, Platon, Varlam si Ciobanu sunt lideri, nu a parcurs etapele legale potrivit statutului BNS.

http://www.slie.ro/Up/Files/File/Downloads/Statut%20BNS%20Oficial%20confederatie%202009.pdf

Sunt mai multe intrebari privind respectarea statutului si regulamentului BNS in ce il priveste pe Dumitru Costin, care a facut ceva nemaivazut in miscarea sindicala din Romania: a atacat, indirect, dar clar, prin actiunile sale, sindicatele afiliate din Televiziunea Romana si Radio Romania.

Ce doreste Dumitru Costin? Greu de raspuns, usor de intuit. Poate clasa politica are raspunsul.

Concluzia: o posibila solutie pentru salvarea imaginii BNS: DEMISIA de la BNS, DUMITRU COSTIN!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s