Nu este jurnalist, ci un biet ilustrator muzical. Merită să discutăm despre el pentru că reprezintă un bun exemplu al felului în care anumiți angajați obedienți, și cu dosar de informator al Securității în spate, sunt folosiți ca pioni de influență al unor grupuri securiste și politice din afara radioului public. Ei trebuie să asigure controlul mediei (în special publice). Vă vom dezvălui cine sunt piesele de baza în militarizarea de tip securist a radioului public

basarabescu-1

DE LA MUZICII DE DIVERISMENT LA ACTIVITĂȚI BĂSISTE DE PROPAGANDĂ

Ilustratorul muzical de la Radio România, Gabriel Basarabescu, a avut o astfel de ascensiune profesională în Cadrul Societății Române de Radiodifuziune, nu pe calități profesionale dovedite, ci prin manevre de culise ale securiștilor ante-decembriști și post-decembriști.

Practic, politica editorială dictată de Băsescu prin Iulian Fota era pusă în practică de securistul de serviciu, Gabriel Basarabescu. Astfel, emisiunile de divertisment și muzicuțe ale lui Basarabescu au fost dintr-o dată transformate în emisiuni de analiză politică și geopolitică. Gabriel Basarabescu devine din biet ilustrator muzical de emisiuni de divertisment comentator politic având propria sa emisiune la Radio România. Palatul Cotroceni avea nevoie de un diseminator de informații pentru regimul băsist.

Actuamente, Gabriel Basarabescu cu protecția serviciilor și-a transformat emisiunea în instrument de propagandă al noului PNL, atacând adversarii politici ai acestui PDL reconvertit. Dacă analizați emisiunile realizate de ilustratorul muzical Gabriel Basarabescu în ultimul an în calitatea sa de “comentator politic”, veți constata că tonul folosit de el este utilizat altădată de revista “România Mare”, iar prin subiectele selectate, prin tipul de invitați chemați în studio și felul în care discută aceste subiecte este unul propagandistic pro-PNL. Se pare că există membri în Consiliul de Administrație al SRR (Alexandu Muraru și Radu F. Alexandru) care, încălcând legea 41 de funcționare a SRR-SRTV, îl oferă protecție lui Basarabescu să facă propagandă în folosul propriului lor partid.

ILUSTRATOR MUZICAL –  MEMBRU PCR DEVENIT SURSĂ A SECURITĂȚII

Gabriel Basarabescu a fost recrutat în 3 decembrie 1979, pe când se afla în ultimul an la Liceul de muzica “George Enescu”, sub numele de cod “Gelu” de către Directia a V-a a Departamentului Securitatii Statului și infiltrat ca informator în grupurile de rockeri și în mediile muzicale. Securitatea descoperise că unii dintre colegi ai lui Gabriel Basarabescu cumpărau clandestin discuri cu muzică rock și le revindeau în liceu, sau în timpul unor concerte date de formații de muzică rock autohtone în Casa de Cultură “Grigore Preoteasa”. Cineva cu “ureche muzicală” și “timpanul bine educat” trebuia să îi supravegheze în numele Securității. A fost ales Gabriel Basarabescu – “Gelu” pentru calitățile sale muzicale deosebite în “a-i cânta” pe alții.

Ulterior, când se află ca student la Conservatorul din București (actualemnte Universitatea Națională de Muzică), Basarabescu Gabriel devine membru de partid. În acest caz, Basarabescu Gabriel, care a declarat deja pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea și că nu a fost membru PCR, a încălcat Contractul Colectiv de Muncă și Regulamentul radioului public. Ilustratorul muzical Gabriel Barabescu din mic informator al Securității devine ustensilă a vechilor securiștii convertiți la capitalismul de cumetrie.

Astfel, sub oblăduirea fostei PDG Maria Țoghină, Gabiel Basarbescu, cel cu studii muzicale, face hodoronc-tronc …Colegiul Național de Apărare…pe banii publici ai radioului. Recalificarea vechiului securist la locul de muncă. Acolo este din nou “recrutat” de prietenul său Iulian Fota, devenind informator și pârghie de influență a regimului Băsescu în SRR. De atunci, Basarabescu Gabriel devine un vechi securist reșapat de către noua securitate băsistă. Basarabescu devine astfel membru de bază a ceea ce presa a numit “celula securistă din SRR”. Împreună cu Maria Țoghină, Basarabescu susține cele mai aberante decizii luate în Soceitatea Română de Radiodifuziune pe mandatul Țoghină: păstrarea sub cheie a uniu așa numit Birou de documente secrete din SRR (unde se află identitatea reală și numele de cod al tuturor colaboratorilor Securității care au lucrat sub acoperire în Radio.

Totodată, prin presiuni asupra jurnaliștilor din radioul public, dar și prin tehnici de influențare, Țoghină și Basarabescu au susținut înființarea unui așa numit compartiment pentru secrete de stat. Acestea erau ordinele precise venite de la Băsescu prin Iulian Fota. Prin acest compartiment urmau să treacă, fără știrea altor angajați sau manageri, doar sub controlul câtorva persoane din radio, contractele prin care anumite servicii secrete din România (STS, în special) se auto-finațau din baniii publici ai cetățenilor plătitori de taxă. Gabriel Basarabescu era lider de grupă sindicală în Sindicatul Liber din SRR și încerca șă îl convingă pe liderul de atunci al acestui sindicat, Andrei Calora, să accepte înființarea unui asmenea compartiment. Calora a refuzat.

COLABORATOR AL LUI STELAIN TĂNASE, PRIETEN CU ROBERT TURCESCU ȘI MAFIOȚIII SINDICALI DE LA REALITATEA MEDIA

Deși angajat în SRR, Gabriel Basarabescu a funcționat ca și colaborator al Trustului Realitatea Media, fiind ilustrator muzical în echipa care realiza documentarul “Bucureștiul Secret”. Realitatea Media cu postul de radio Realitatea FM reprezenta o concurenta pe piață a Radio România. Basarabescu a intrat într-un conflict de interese. Sub privirea tolerantă a Mariei Țoghină, totul a fost trecut cu vederea. Securiștii între ei! Ceea ce ste mai grav, și instituția publică de radio nu a declanșat o anchetă pănă acum ca să depisteze felul în care Basarabescu a sustras materialele muzicale din fonotesca SRR pentru a le folosi în diverse business-uri personale. Are un studio de producție audio în propria sa locuință, unde folosește fără nicio greață privind dreptul de copyright muzică furată din fonoteca radioului public.

Prezent mai puțin în SRR, ci mai mult în studiourile Realitatea TV, Basarabescu a intrat în grupul mafioților de presă, jurnaliști-ofițeri acoperiți (Robert Turcescu este unul dintre ei) și sindicaliști corupți: Liviu Luca, Dumitru Costin (acționar la Realitatea TV), Cristi Godinac. Robert Turcescu are veleități de cântăreț rock și formează împreună cu Basarabescu trupa “Casa Presei” care marchează deja o nouă premieră: intrarea serviciilor și a acoperiților lor pe piața participărilor la Eurovision. Această mafie sindicală de la Realitatea Media încearcă de astă dată să afacă jocurile ale lui Iohannis și ale celor din noul PNL.

548569_4656848313533_1171559961_n

La finalul lunii aprilie 2015, în discuții secrete la Cotroceni cu Klaus Iohannis, liderul sindical Dumitru Costin (iertat de DNA) a bătut palma să își activeze toate grupurile de sindicaliști din media să dea jos în forță guvernarea Ponta. Una din clauzele acestei înțelegeri secrete a fost și aceea de a sabota SRR pentru adetermina o unificare cu muribunda SRTV. (televiziunea publică cu 180 de milioane datorii la stat). Totodată, odată atins acest plan, ar urma ca Trustul RCS&RDS s preia controlul total asupra pieței media. Trustul RCS&RDS, fidel noului locatar de la Palatul Cotroceni, vrea ca, pe lângă postul DIGI24, să înființeze un post de radio care să detroneze Radio România ca lider de piață. Mai mult, au nevoie de unele frecvențe deținute în prezent de SRR. Vechea mafie sindicală de la Realitatea Media și grupuri de interese al noului PNL vor să își adjudece controlul asupra radioului și televiziunii publice.

Basarabescu a găsit o metodă inedită de salvare a prietenului său Stelian Tănase, PDG al falimentarei TVR. Din poziția pe care o are de lider al unui micro sindicat nereprezentativ din radioul public, Gabriel Basarabescu lovește în propria instituție de media unde este angajat (SRR). Securistul mai multor regimuri face scandal public în mediile sindicale și ong-iste. Stratagema este simplă și ține de șantajul practicat de Stelian Tănase pentru ași păstra postul la TVR. Tănase își mobilizează proptelele politice și amicii pentru că își dorește să mai rămână PDG al televiziunii publice muribunde. Așa că declanșază, și prin colaboratorul său apropiat Basarabescu (amândoi au luat bani de la Soriv Ovidiu Vântu), un “scandal” artificial de tip sindical în SRR.

Scopul este acela de a demonstra majorității parlamentare (comisiilor de cultură ale Parlamentului României) la analiza rapoartelor  de activitare că nu doar televiziunea publică are probleme, ci și radioul public. Performanțele radioului public trebuie împroșcate cu noroi, pentru ca senatorii și deputații să fie influențați să accepte un șantaj. “Dacă îl demiteți pe Stelian Tănase, vom cere și demisia lui Ovidiu Miculescu, pentru că și el are probleme“. Diferențele dintre SRR și SRTV sunt însă evidente. În timp ce TVR este în faliment, SRR nu are nici un fel de probleme financiare sau editoriale. Acest lucru îi deranjează pe cei care vor să forțeze un proiect de unificare ale celor două instituții, să paraziteze astfel resursele și patrimoniul radioului public, să reinstaureze controlului politic asupra SRR.

Sursa: documentarypressblog.wordpress.com

Un răspuns la „Se pregateste confiscarea radioului public prin securisti reciclati”

  1. Am descoperit acum articolul si fac intai o precizare: Directia a Va a fostului DSS era „securitate si garda”-atributiile actualului SPP.NU avea informatorii ei.Deci daca a fost colaborator,in niciun caz nu Directia a Va l-a recrutat.A 2a precizare…sunt ruda foarte buna cu Gabi si as fi auzit in familie daca a fost membru de partid,asta se afla la un moment dat,si jur ca nu am auzit acest lucru.Despre restul nu stiu si nici nu ma intereseaza,nu am mai vorbit cu el din 2014 si nici nu intentionez sa o mai fac:D fiecare cu drumul lui:D

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendințe