Pe gaura cheii


Sunt babele alea care stau la bloc, la scara, si cand treci, iti scaneaza si imbracaminte, si sacosa, si mimica, limbajul corpului, starea de bine, tot.

barfaDar pe pompierul ccncediat care vine si se tot  uita pe gaura cheii, pe la toate usile care i s-au inchis in fata? Incearca usile, intra pe unde poate, deschide frigiderul, face poze, se uita in sifonier, face poze si inregistreaza fosnetul hainelor, se uita in cosul cu rufe murdare, face poze, in cuptorul cu microunde, in masina de spalat, in balcon, in ghivecele cu flori…face poze si inregistreaza. Pentru ce? Nu stie inca, asa a adunat ca un harciog zeci de inregistrari si fotografii, poate i-or prinde bine vreodata.

In Societatea Romana de Radiodifuziune nu mai intra. Dupa ce a fost dat afara, mai intai a stat la poarta, avea un birouas mic, mai stiti? Apoi a stat in hol, dar a venit „paza canina” (un cocker spaniel lasat de cineva legat la intrare pt cateva minute, pe care l-a fotografiat si a spus ca e amenintat). Nu a mai stat nici la intrare, pentru ca nu are argumente in fata celor care il intreaba ce a facut cu cotizatia lor sindicala, de ce a introdus atat de multe procese si mai ales de ce le pierde.

Sta mai departisor, sa poata aborda, pe strada, colegi care vin sau pleaca de la lucru, mai slabi de ingeri si inteligenta, asa, ca el sau scandalagii, betivi, chiulangii, sa ii cheme in sindicatul lui mititel, mic, mic, dar unde orice cotizatie ii trebuie, de cand e somer.

Cam asta e profilul celor cu care se antureaza: betivi, scandalagii, chiulangii, subtirei la minte. Smecheri nu primeste, sa nu il concureze.

Revenind la uitatul pe gaura cheii. Ieri a fost sedinta Consiliului de Administratie. Cum nu mai e membru, sta „pe la  usi, pe la feresti”, incercand sa se bage in seama, sa tipe „sunt si eu aici, pot sa fac poze, pot sa inregistrez, o plangere, ceva, doriti”? „Nu, nu dorim, hai pa!”

Dar ieri si-a gasit alt privitor prin gaura cheii, care sa se uite si sa ii povesteasca si el. Cineva din vestul tarii care se uita si el pe gaura cheii, de-a lungul anilor pe aceeasi gaura a cheii cu pompierul concediat, si care se pare ca are probleme cu legea. Si cum stateau ei asa si se uitau pe gaura cheii, ce credeti ca s-a intamplat? Sedinta a durat, ca toate celelalte, peste 2 ore, s-a vorbit in ea si s-au luat decizii. Palpitant, nu? Ia sa scrie pe blog, repede, repede, un „breaking news”.

Asta e, de fapt, ideea. Nu mai are ce sa scrie, ce sa faca sau cum sa repare cumva din drumul prost pe care a apucat-o. Asa ca asculta pe la usi, se uita pe gaura cheii, se agata de orice fir care l-ar putea face sa mai ramana macar in ochii catorva,  important.

E trist. E demn de mila si in mod sigur tratabil cu medicamente.

Si mai e ceva: uitatul pe gaura cheii se face dintr-o pozitie riscanta, fara aparare din spate.

Maine – despre cum se uita Tarzan in oglinda si se crede Brad Pitt.

keyhole

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s