Acord colectiv sau CCM!?

oie_YcsaqyBmeEq2De ceva vreme Moise Adrian Valentin impreuna cu Mediasind (Cristinel Godinac), arunca cu pietre in geamurile Radio Romania tipand ca administratia institutiei doreste semnarea unui Acord Colectiv ilegal cu anumite sindicate. Gasca „teribila” de la Mediasind spune ca este ilegala semnarea unui acord colectiv si ameninta cu instanta. Ce nu spune aceasta gasca o sa va spunem noi, prezentandu-va un document din 15 decembrie 2014, document semnat de Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti SJP din Agerpres, sindicat afiliat la Mediasind.

Aceste lipitori toxice (Moise si Godinac), deghizati in lideri sindicali doresc sa suga tot ce pot pentru propriul interes si nu ii intereseaza nimic altceva. Nu acceptam sa fim prostiti de doua nulitati care se considera jurnalisti, asa ca incercam sa va prezentam cat mai multe documente prin care sa le dezvaluim implicarea mafiota a celor doua scursuri.

Ce se spune in acest document prin care se doreste semnarea unui acord colectiv la Agerpres, acord considerat ilegal pentru unii si legal pentru altii (in functie de interesele personale), puteti afla singuri:

După cum probabil aţi aflat, nici de această dată nu s-a reuşit alegerea prin vot direct a unor persoane care să vă reprezinte, alături de Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din AGERPRES, la negocierea contractului colectiv de muncă din instituţie. Deoarece aceasta a fost a doua încercare eşuată într-un an de zile pentru alegerea reprezentanţilor dvs., Biroul Executiv al SJP a hotărât începerea demersurilor cu administraţia AGERPRES pentru negocierea unui Acord colectiv care să fie înregistrat la ITM. Conform legii, acest acord colectiv se aplică DOAR membrilor de sindicat, urmând să negociem un Contract colectiv pentru toţi salariaţii după ce obţinem reprezentativitatea în instanţă în cazul în care se înscriu în organizaţie peste 50% dintre angajaţi.
 
Este important pentru dvs. să sprijiniţi negocierea unui Acord deoarece acest document constituie singura posibilitate care vă mai conferă protecţie împotriva unor eventuale abuzuri şi care  statuează drepturi vitale pentru independenţa dvs., cum ar fi clauza de conştiinţă şi alte drepturi profesionale. Din acest motiv, vă transmitem ataşat Contractul Colectiv de Muncă care a fost în vigoare în AGERPRES şi Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, documente care vor sta la baza negocierii Acordului Colectiv. Până la data de 15 ianuarie 2015, inclusiv, vă rugăm sa ne transmiteţi propunerile voastre pe marginea acestor documente astfel încât, până la data de 1 februarie 2015, să putem semna şi înregistra la ITM Acordul Colectiv.

Acum ne intrebam de ce la Agerpres e legal acordul iar la Radio Romania e ilegal? Oare Godinac si Moise, prin Mediasind intoxica cu buna stiinta sau din prostie? De ce nu cere Mediasind in instanta sporul de fidelitate (25%) „prevazut” in Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media si pentru angajatii din Agerpres?

Stiti cine semna in calitate de presedinte al Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti SJP din Agerpres? Cristinel Godinac! Acelasi Godinac care la 1 an distanta spune ca este ilegala semnarea unui acord colectiv de munca intre un sindicat si administratie.

Scrisorica de amor” de la Agerpres o puteti lectura integral AICI si asa o sa va dati seama cum structurile sindicale mafiote vor sa puna mana pe Radio Romania, prin negocierea noului CCM la nivel de institutie. Nu va vor binele, ci isi urmaresc propriul interes, facand din angajatii institutiei niste unelte in dorinta de a castiga influenta si bani.
Revenim si cu alte dezvaluri!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s