Cei de la Realitatea Tv ne-au obisnuit cu „show-ul’ celor trei „jurnalisti” + o maimuta, in care ataca fara dovezi Radio Romania. Cei 3 „jurnalisti” sunt, in ordinea gradelor: Rares Bogdan (admirator declarat al lui Traian Basescu si sustinator al PDL, mai nou PNL), Valeriu Turcan (fost jurnalist de ocazie, analist politic, fost membru PDL, fost consilier al lui Traian Basescu timp de 5 ani), Gabriel Basarabescu (realizator „de exceptie” la Radio Romania Actualitati, propunerea PDL pentru CA al Radio Romania, membru in AGA Radio Chisinau pe vremea lui Traian Basescu) si maimuta, Mihai Anton Timariu (referent de specialitate-carnatar la Radio Romania, pupincurist de ocazie al domnului Razvan Dumitrescu, Gabriel Basarabescu si Moise Adrian, fost candidat la CA al SRR din partea Asociatiei Profesionale Radio si sustinut de MediaSind).

turcescuSe poate vedea foarte clar cine sa afla in spatele atacului mediatic purtat de Basarabescu asupra Radio Romania (se pare ca pe unii ii deranjeaza performanta) avand la sustinere diversi purtatori de epoleti, unii sub acoperire, altii la vedere. Aruncati o privire pe captura de mai sus. Il gasim pe Andrei Badin, un fost realizator de la B1TV acuzat de DNA, dar si pe Robert Turcescu, un ofiter sub acoperire infiltrat in presa romaneasca.
Sursa foto: stareapresei.ro

Acesti domni se intalnesc in sediul Realitatea TV intr-o emisiune intitulata „Jocuri de putere”, aruncand cu mizerii fara acoperire asupra postului national de radio si totul pe bani de la bugetul de stat. Rares Bogdan a promis ca o sa invite in emisiunea sa, de culoare galbena, si alte persoane, insa se pare ca nu a facut acest lucru, ba chiar a incercat sa vorbeasca peste o doamna realizator (doamna avand o interventia telefonica pe subiectul emisiunii) care incerca sa spuna ca Basarabescu isi urmareste propriile interese in acest razboi.

Rareş Bogdan: Vă rog, doamna Adam! Vă ascultăm! Sărut mâna!
Valentina Adam: Pentru că s-a vorbit despre recepţia postului public de radio, vreau să fac o precizare: nu Societatea Română de Radiodifuziune este responsabilă pentru recepţia postului, ci Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Dacă aţi urmărit cu atenţie conferinţa de presă a domnului preşedinte, aţi auzit că spunea exact că nu este posibil ca postul public de radio să nu fie recepţionat în foarte multe zone ale ţării, dar nu din cauza SRR; sunt alţii vinovaţi. Şi poate că ar trebui să fie întrebaţi aceştia, respectiv Societatea Naţională de Radiodifuziune. Acum, eu vreau să vă rog pe dumneavoastră să-l întrebaţi pe stimabilul domn Bassarabescu de care parte a baricadei s-a poziţionat la momentul la care s-a dus să negocieze drepturile de autor, atunci când lucrul acesta s-a întâmplat? Care este suferinţa colegului Gabriel Bassarabescu că nu-şi mai poate realiza playlist-ul? Cred că sunt interese personale, clare, şi dumneavoastră, domnule Rareş Bogdan, cred că aveţi discerământul să realizaţi că vorbiţi de bani aici. Că dacă noi difuzăm pe post muzica pe care noi vrem să o difuzăm şi cu care avem aranjamente cu artiştii, cu compozitorii lor, banii aceştia se întorc şi înspre noi. Eu ştiu ce vă spun, susţin lucrurile acestea, pentru că să ştiţi că şi în alte locuri se întâmplă ca artiştii şi compozitorii să vină să-ţi promită dacă îi difuzezi pe toţi. Faptul că a început şi Radio România să lucreze la modul profesionist, să avem şi noi o ordine în playlist, pentru că, vă spun, în urmă cu doi, cu trei, cu cinci ani se lucra după ureche. Fiecare, dacă vorbeam. Dacă-mi permiteţi un exemplu: dacă vorbeam de etnicii sârbi, după aceea băgam o piesă în limba sârbă; dacă vorbeam de minoritatea germană, îi dădeam cu o Polkă în limba germană. Credeţi că în anul de graţie 2015 se mai face radio aşa? Nu credeţi că şi noi ar trebui să atragem tineri de partea noastră? Pentru că dacă ascultătorii de 60 plus nu vor mai fi, cine va mai asculta Radio România, domnule Rareş Bogdan şi domnule Gabriel Bassarabescu şi, de ce nu, domnule Turcan? Că văd că vă faceţi analize personale. Nu vreau să jignesc pe nimeni.
Realizator: Distinsă doamnă…
Valentina Adam: Dar să ştiţi că eu, în calitate de angajat al Radio România, mă simt jignită uitându-mă la dumneavoastră cum de jumătate de oră.
Realizator: Distinsă doamnă, de asta am ţinut să fiţi alături! V-aţi exprimat dorinţa de a fi alături de noi şi aţi primit imediat telefon din regie pentru a fi alături.
Valentina Adam: Vă mulţumesc!

Facand putin jurnalism de investigatii (de iarna) am descoperit pe internet un mic articol din anul de gratie 2010 (oare cine guverna Romania atunci?) cu titlul: La Radio România Actualităţi: Huţa pe schiurile unui purtător de cuvânt.

Matinal de pomină cu Turcan şi primarele de Sinaia. Ce le putea pune Moşul sub brăduţ ascultătorilor Matinalului de la Radio România Actualităţi, în ajun de Crăciun, decât inedita surpriză a unui interviu zaharos cu Valeriu Turcan, purtătorul de vorbe al lui Traian Băsescu? Moşul care ni l-a adus pe Turcan pe undele hertziene nu a fost cel tradiţional care vine sâmbăta aceasta, ci Moş Gerilă! Şi ce surpriză şi mai mare a mai adus Moş Gerilă la RRA? Pe Vlad Oprea, primarul de Sinaia, în dialog cu Turcan. Nici moderatorul, nici cei doi nu au spus că dincolo de relaţia amicală actuală a fost şi una profesională: Turcan i-a făcut campania electorală din 2004 lui Oprea.
Dacă de la microfonul RRA se aud de obicei eseuri, alteori panseuri, de data aceasta s-au auzit … panseluţe. Cu gingaşa şi duioasa floricică cel mai adesea mov pot fi comparate spusele omului de pe lângă lungul birou al lui Traian Băsescu. Dacă era cineva ferm convins de genialitatea şi umanismul lui Băsescu, a ratat ocazia, neascultând emisiunea de la RRA, de a primi confirmarea duioasă de la domnul purtător de cuvânt al şefului statului.
Smiorcăieli de potentat şi de ducător de mapă de potentat s-au auzit tot timpul glumei radiofonice care l-a avut drept protagonist pe V.T. Şi au fost de genul: „Vai! Nu am timp liber”, „Am foarte puţin timp liber din păcate”.
Realizatorul matinalului, altfel un apreciat jurnalist de radio, îl încolţise cu întrebări clare şi la obiect: „Ştiu că sunteţi un excelent schior”. Aşa s-a născut văicăreala domnului consilier de stat de la Cotroceni.
Vorbind de T. Băsescu, Turcan a fost aboslut … îngrozitor de decent în aprecieri la adresa celui care îi semnează lună de lună statul de plată:

„Are o excepţională capacitate”,

„Extrem de foarte bine”,

„Formidabila poziţie”,

Pentru CSM „a avut un mesaj corect şi foarte clar”.

Diaolgul Turcan-Vlad Oprea a fost chintesenţa candorii umane şi parcă era o varianta radiofonică a emisiunii TV „Surprize-Surprize”:

„Îl salut pe domnul primar”;

„Îl salut pe domnul Valeriu Turcan”;

„Îl aştept pe domnul Turcan la Sinaia să pună în picioare schiurile”.

Radio România Actualităţi poate liniştit să inagureze, după această emisiune, rubrica „P’asta o spune Turcan”. Iată o viziune adâncă spusă de Turcan despre anexa politică a lui Traian Băsescu, PDL:

„Primarii PDL au schimbat din temelii faţa României”;

„PDL are primari extraodinari”.

Şi încă una, care spusă de unul de-ai lui Băsescu, poate fi inclusă în categoria:” Asta sună ca Dracu’ „:

„PDL promovează valori creştin-democrate”.

De vreţi să ştiţi, aflaţi cam cum se derulează formidabila relaţie Cotroceni – televiziuni, V. Turcan vine cu muuult drag în întâmpinarea dumneavoastră, arătând cum îl deranjează de trebile casnice mass-media:

„Seara când spălăm copilul, sună câte o doamnă de la o emisiune:”Ştiţi, dezbatem cutare subiect, aşteptăm o reacţie”. În loc să ne sune mai devreme… Nu poţi răspunde pe loc”.

Despre cum reflectă televiziunile, eterna obsesie a Cotrocenilor, realitatea acestor vremuri, zisa domnului Turcan e memorabilă şi arată fără să vrea poate cât de tare supără adevărul prezentat de jurnalişti:

„Nu e corect să spui „Vin inundaţiile !” când ştii că afară în mod sigur o să plouă !”

Obsesia cu televiziunile e una accentuată la Cotroceni: „Există posturi de televiziune care nu-şi doresc un dialog cu noi”.

În lanţul evocărilor lui Turcan la RRA, în care au curs laudele şi aprecierile, oricui îi era lesne să se simtă ca la dialogul Eugeniei Vodă cu marea Herta Muller.

În loc de încheiere, redăm finalul apoteotic al gazdei emisiunii al cărei musafir a fost Turcan:

„A fost o adevărată plăcere să îl avem studio pe domnul Valeriu Turcan”.

SURSA: cotidianul.ro

Cautand mai adanc, ca sa ii facem pe plac domnului Turcan, am descoperit si emisiunea la care se face referire in articolul publicat de cei de la ziarul Cotidianul si cine credeti ca a fost realizator?

RASPUNS CORECT: Gabriel Basarabescu, acelasi realizator de exceptie care l-a lingusit pe premierul Ciolos dupa cum spunea Ion Cristoiu pe blogul personal.

Daca doriti sa cititi sau sa ascultati emisiunea in care Gabriel Basarabescu impreuna cu Valeriu Turcan si Vlad Oprea au facut o „orgie” jurnalistica in direct la Radio Romania Actualitati sub titlul – Comunicarea, „un instrument de gestiune politică”, va invitam sa mergeti direct la sursa romania-actualitati.ro

De acum incolo facem festival, ca sa il copiem pe domnul Rares Bogdan care a spus: „De acum încolo începe festivalul! Haideţi!”

Un răspuns la „Trei „jurnalisti” si o maimuta”

  1. Nimeni nu comenteză evidenţele. Iar evidenţa în cauză e că, ăsta de la televiziunea insolventă, face exact ce-i spune titlul emisiunii. Nişte jocuri.
    Mi-ar fi plăcut să văd emisiunea la care faceţi referire, dar, se pare că sondajele arată că numai dumneavoastră v-aţi uitat la ea.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendințe