Ce mai faci tu, dottorele?

Esti bine? Nu te-a obosit ascensiunea fulminanta din ultimii ani? Carierele de succesuri pe care le-ai faurit?
Totul a inceput promitator. De la electrician la filatura si la IOR (vezi AICI), drumul parea ca urca ambitios pana in Everestul Dinu Paturicilor din Calea Lactee.

Asa a si fost.
A urmat functia de vicepresedinte al Asociatiei de Locatari a unui Y. Nu va speriati, Y e un bloc in Balta Albă, nu un zgarie nori in New York.
A urmat apoi… tineti-va bine…. Comitetul pentru asigurarea impartialitatii. O structura foarte importanta unde nu are acces fitecine .
IMGP0178
Observati ca deja sotia incepuse sa castige in urma unor „intermedieri asigurari”. O sa povestim intr-un episod viitor ce erau aceste „intermedieri”. 
Astea erau in 2007.
A venit 2008.
Un an agricol bun….. impreuna cu sotia, cate 863 de kg de grau. Le „creste” in declaratia de avere si un teren intravilan in Calugareni. Vom povesti intr-un episod viitor care este legatura cu aceasta localitate.
IMGP0089
Cu cositele de la mustata impletite, fluierand voios prin holdele bogate, in iunie the moneylender (camatarul) a mai precizat in declaratia de avere ca a avut un venit anual la radio de peste 92 de mii de lei (calculati voi, ca noi nu putem, ne ia ameteala). Si aici vine partea tare!!!!
Doamnelor si domnilor, dupa ani de zile de studiu, de munca intelectuala intensa in bibliotecile facultatilor, in laboratoare, dupa cercetare minutioasa, a venit vremea ca si implinirea ca savant de renume satesc sa dea in parg, ca recoltele: Moise devine DOCTORAND la Universitatea Politehnica Bucuresti, nu mai mult, nici mai putin decat la Programe Doctorale si Postdoctorale in sprijinul cercetarii. Un POSDRU cu multe zone gri in documente.
Mai sa fie! Ne scarpinam noi in crestet cu inferioritate. Si?
Pai cum si?
Cum e povestea mai departe?
Pe loc a fost foarte banoasa pentru domnul dottorel (asa o sa ii spunem de acum pentru ca doctoratul nu a apucat sa si-l dea) a incasat, de inceput, o suma frumusica, vreo 3700 de lei din acest program bazat pe fonduri europene.
Si? Mai departe? Mai departe?
Da, exista si o urmare. Pe mai multi ani. Si cu sume frumusele. In 2009 il regasim pe dottorelul nostru proaspat proprietar al unei Skoda Octavia – cumparata NOUA! cu veniturile in crestere in conturi si, pentru ca urmeaza si un SI, doctorand in continuare in valoare de 19.040 de lei. Adica peste 4 mii de euro incasati pentru activitatea doctorala.
Sotia, mai modesta, isi continua activitatea de „intermedieri” si, urmare a calitatilor sale de expert, apare si beneficiara a 4500 de euro ca „expert sectorial”. Sa aiba vreo legatura cu Mediasind? Dar si cu Tole Ramona, alt „expert sectorial”? Posibil. Traim si vedem, ca de aia avem si episoade viitoare. Aveti aici dovezile: DECLARATIE 2010
IMGP0090
Si? Mai departe?
Da, exista si un „mai departe” decat „departele”.
Dottorelului nostru ii mai creste, prin cumparare, o cota dintr-un apartament in declaratia de avere. Conturile sunt bine si ele. Adica in trend ascendent.
Sa vedem cu hrana mintii, ca la hrana conturilor statea bine. Hrana mintii a fost bine si ea – la doctorat lucrurile mergeau ca unse, aducand in burta conturilor inca 22.200 de lei pe acelasi proiect POSDRU. In rest, lucrurile erau perfecte, „intermedierile” sotiei si „consultanta” in asigurari – minunate. Iata declaratia de avere: DECLARATIE 2011
Viata devine din ce in ce mai roz. Dottorelul nostru aprofundeaza lucrarile stiintifice, ba chiar apare si autor la una, scrisa in limba engleza (vezi aici) (nu mai radeti asa tare, ca deranjati vecinii!). Se „aprofundeaza” si contul de la bursa POSDRU pentru doctorat, cu inca 3700 de lei. Sotia continua cu consultanta si intermedierile in asigurari. (nu mai insistati, o sa explicam intr-un episod separat in ce constau acestea!) Pana atunci, aveti aici rezumatul unui alt an banos: VEZI AICI
Sa stam stramb si sa judecam drept acum. O scurta socoteala pe proiectul POSDRU pentru doctorat ne duce la suma de 48.640 de lei. Adica peste 10 mii de euro obtinuti din fonduri europene pentru un doctorat care nu a mai fost dat (intre timp s-a stricat „caruta” cu doctoratele luate in ritm de imprimanta Xerox).
Oare oamenii aia cu bratari la indemana mereu stiu?
Alaturi de aceste informatii, mai sunt date care trimit catre un „hatis” din Politehnica si nu numai, pe care il veti vedea in scurt timp. Rabdare, stimabililor!
Exista si mai departe decat departele departelui?
Mai departe si-a dat doctoratul in camatarie si mancat banii sindicalistilor sau pe ai radioului. Urmeaza dezvaluiri importante, dar pana la ele.
CUNUNAM SI BOTEZAM SI LA IARNA CE MANCAM? 
lautar
P.S. ca sa nu uitam, dupa poza cu lautarul la ureche, o consecinta fireasca a fost intrarea in Institutul pentru Cultura si Arta.
Atat!
La sfarsit o dedicatie muzicala pentru Nasul pinguin care petrecea pe banii fraierilor din Radio Romania!

 

Sursa publica a pozelor: https://plus.google.com/+AdinaDosan/posts
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s