Proiectul PSD de modificare a Legii SRTv este neconstituţional

Radu Carp, fost membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), spune că proiectul PSD de modificare a Legii de funcţionare a SRTv şi SRR este neconstituţional şi nu oferă nicio soluţie la gravele probleme financiare cu care se confruntă Televiziunea Română.
Radu Carp spune că Legea numărul 41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTV) nu ar trebui să fie modificată, ci înlocuită de un alt cadru normativ.
„O propunere a unei noi legi a fost făcută în primăvara anului 2015 şi a fost dezbătută public. Parlamentul ar trebui să ia în considerare acea propunere, redactată de profesionişti. Este nevoie de o lege nouă deoarece paradigma anului 2016 este diferită de cea existentă în urmă cu 22 de ani (cel puţin la nivelul televiziunii, trecerea de la analogic la digital impune regândirea totală a legislaţiei). Iniţiatorii noului proiect de lege ignoră această necesitate dar mai ales ignoră orice soluţie financiară pentru a redresa situaţia SRTV”, spune Radu Carp, într-un punct de vedere transmis MEDIAFAX.

Continuarea articolului AICI

Intr-o trimisa de Directorul TVR Irina Radu Parlamentului, gasim urmatoarele cereri:

– Modificarea cadrului legislativ referitor la insolventa, pentru a permite intrarea SRTV in insolventa si instituirea unui regim de administrare speciala;

– Modificarea in regim de urgenta a legii 41/1994 in sensul separarii functiilor de Presedinte al Consiliului de Administratie/Director General si desemnarea unui nou Consiliu de Administratie care sa aiba drept mandat restructurarea din temelii a SRTV.

O noua lege care sa inlocuiasca Legea 41/1994, care sa prevada UNIFICAREA Societatii Romane de Radiodifuziune cu partea de broadcast a SRTV, astfel incat sa se asigure serviciul public de televiziune prevazut in Constitutia Romaniei, urmand ca vechiul SRTV sa ramana cu productia de televiziune si … datoriile (solutie aplicata in alte state europene care au trecut prin situatii asemanatoare);

– Inchiderea SRTV si infiintarea, a doua zi, a unui nou serviciu public de televiziune (si aceasta solutie s-a aplicat in unele state europene);

– Modificari legislative care sa permita cresterea veniturilor SRTV;

– Reesalonarea datoriilor fiscale ale SRTV;

– Intrarea SRTV sub incidenta OUG 44/2015 si facilitarea unui imprumut care sa permita achitarea ‚principalului’ in termenul prevazut.

Continuarea articolului AICI

Am primit pe Email urmatorul mesaj:

In Radio Romania s-a inceput strangerea de semnaturi pentru blocarea proiectului de modificare a legii 41/1994, proiect propus de senatorul PSD, Georgica Severin! Toti angajatii care doresc blocarea acestui proiect de lege sunt asteptati la camera 610 bis, et. 6!
Angajatii Radio Romania ii cer senatorului Georgica Severin sa nu confunde Societatea Romana de Radiodifuziune cu TVR si sa isi retraga proiectul legislativ! Postul public de radio are un management competitiv, iar Radio Romania este lider in audiente pe cand TVR a avut si are un management dezastruos, cu datorii de 170 mil. euro. NU DISTRUGETI RADIO ROMANIA, in incercarea de a salva TVR-ul! NU VA BATETI JOC de munca oamenilor de la Radio Romania!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s