Angajaţii Radio România au anunţat că protestează, luni, de la ora 10.30

„Angajaţii Radio România au anunţat că protestează, luni, de la ora 10.30, faţă de propunerea de eliminare a taxei radio-tv, care se află pe agenda Parlamentului”, ne anunta news.ro. Aceasta stire a aparut pe mai multe surse asa ca nu ne ramane decat sa asteptam ora 10:30 si sa vedem daca se confirma. Oare vin si managerii sau astia stau pituliti prin birouri cu ochii cat cepele pe geamuri sau la televizor? Aflam dupa ora 10:30! Cititi mai jos intregul articol preluat de pe news.ro:

news

Angajaţii Radio România au anunţat că protestează, luni, de la ora 10.30, faţă de propunerea de eliminare a taxei radio-tv, care se află pe agenda Parlamentului.

Suspendarea taxei radio-tv apare într-un proiect de lege depus de PSD, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, act normativ adoptat de Senat luni, la doar şapte zile de la data depunerii.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a transmis, miercuri, că se opune acestei iniţiative, argumentând că trecerea finanţării la bugetul de stat ar transforma postul public de radio într-un post guvernamental, SRR pierzându-şi autonomia şi independenţa, precum şi credibilitatea în exercitarea misiunii sale publice.

Şi Televiziunea Română a transmis, joi, că se opune propunerii legislative, susţinând că finanţarea televiziunii publice în principal de către stat ar afecta misiunea publică a instituţiei şi ar crea premisele unei dependenţe puternice faţă de factorii politici.

Maria Ţoghină, Dragoş Şeuleanu, Răzvan Theodorescu şi Stelian Tănase se numără printre foştii preşedinţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune care se opun eliminării acestei taxe. Ei consideră, într-o scrisoare deschisă transmisă presei, că este o iniţiativă periculoasă pentru democraţia României.

Între semnatarii scrisorii se numără Tudor Cătineanu, Nora Rebreanu, Andras Istvan Demeter, Stere Gulea, Cristian Hadj Culea, Tudor Giurgiu, Claudiu Săftoiu şi Alexandru Lăzescu.

”Ne adresăm dumneavoastră pentru a vă invita să regândim împreună propunerea parlamentară de a desfiinţa taxa radio-tv. Această iniţiativă parlamentară este deosebit de periculoasă pentru democraţia României şi, din această cauză, şi iniţiativă noastră este, din câte ştim, fără precedent. Niciodată, noi, foşti preşedinţi şi directori generali ai Societăţilor Române de Radiodifuziune şi Televiziune nu am mai colaborat într-un demers public pentru salvarea instituţiilor pe care le-am slujit după ce am jurat pe Constituţia României şi pe Biblie”, au scris foştii preşedinţi ai SRR şi SRTv.

Joi, Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, care trebuia să ofere un raport asupra proiectului PSD privind eliminarea taxelor, nu s-a întrunit, deşi fusese convocată, astfel încât legea a fost amânată şi a depăşit termenul regulamentar fixat pentru raport, în pofida deciziei parlamentarilor de a o discuta în procedură de urgenţă. Cel mai probabil, legea va ajunge în comisii luni, urmând ca apoi să fie discutată şi în plen.

Va tinem la curent cu desfasurarea evenimentelor si tot pe surse am aflat ca Moise Camatarul isi roade unghiile de la picioare de ciuda ca nu poate ajunge azi la radio. E putin prins cu un proces penal privind o camata de 190.000 euro. Sau poate vine. Asta e ca raia!

UPDATE: Ne cerem scuze pentru greseala. Moise, camatarul Moise e retinut cu o cercetare disciplinara, fiind trimis de zeul vinului sa il apere pe Rusu. Mai aflam pe surse ca a inteles ca ajunge Dragnea la radio si l-a invitat observator.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s