Dragnea si minciuna din plen! Reactia lui Ovidiu Miculescu!

Ieri, 25 octombrie (zi de salariu la radio), Dragnea sustinut de pieile rosii au declarat Octombrie Rosu pentru Radio Romania. Au eliminat taxa radio, intrand astfel in istoria moderna a radioului!. Incercand sa sensibilizeze parlamentarii din sala Dragnea a mintit in plenul Camerei Deputatilor ca Ovidiu Miculescu, PDG la Radio Romania a amenintat liderul grupului PsD din camera. Pe surse am aflat ca Ovidiu Miculescu nu se afla la Parlament la acel moment, ci in sediul institutiei si nu a avut o conversatie cu liderul de grup al pieilor rosii.

Șmecheria lui Dragnea: taxa radio-TV nu dispare, ci devine „tarif aferent fiecărui cetățean”

Dragnea a luat din nou cuvântul, dornic să ofere o replică:

liviu-dragnea-psd-lm_2151-1024x684

„Am înțeles aici că unii colegi din sală au votat o escrocherie. De ce au votat?”, a întrebat el, retoric.

„Îl întreb pe domnul Miculescu (președintele Radioului public – n.r.), cum și-a permis acum câteva minute să îl amenințe la telefon pe liderul de grup al PSD(Florin Pâslaru – n. r.)? Directorul postului de radio public i-a spus: «O să vedeți voi ce pățiți!»”

Ovidiu Miculescu – Presedinte Director General Radio România reactioneaza la acuzatiile lui Liviu Dragnea

v2-ovidiu-miculescu-pdg-al-srr-foto-alexandru-dolea

Ovidiu Miculescu, Presedintele Director General al Societatii Romane de Radiodifuziune, a raspuns acuzatiilor aduse in plenul Parlamentului de catre liderul PSD Liviu Dragnea:

„Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez ca afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând.

Dincolo de calitatea mea, de Preşedinte Director General al Radio România,

calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare. Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă. Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă. Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România.

Avem aici, dacă privim cu atenţie, prima ciocnire între ceea ce ar fi trebuit să rămână media publică independentă şi echidistantă pe de o parte şi politică, ba chiar „realpolitik” pot spune, pe de altă parte. Sensul unei dezbateri – care de fapt nu a existat – despre independenţa media publică a fost deturnat şi reinterpretat politic.

Se deturnează atenţia de la concepte şi principii şi se încearcă, prin atacuri ad hominem, manipularea opiniei publice. Primele victime au fost colegii domnului Dragnea, care au votat sub imperiul emoţiei stârnite de această falsă ştire. Următoarele victime vor fi milioanele de ascultători ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea târziu, că Radio România nu mai este radioul lor, vocea liberă, serioasă, imparţială, echidistantă şi de încredere cu care s-au obişnuit ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental.

Sub rezerva declaraţiilor politice se poate afirma orice despre oricine iar media publică împinsă în arena unor astfel de dezbateri riscă să piardă mereu, pentru simplul motiv că nu are exerciţiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat”.

Ovidiu Miculescu – Presedinte Director General al Societatii Romane de Radiodifuziune

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s