Afaceri banoase cu Radioul Public

Va redam mai jos un articol interesant care ne ilustreaza foarte clar cum se fac afaceri banoase pe spinarea angajatilor din Radioul Public:

„Deşi procesul de colectare prin serviciul propriu a creanţelor care reprezintă contravaloarea taxei radio a avut o eficienţă ridicată, afirmaţie care poate fi verificată prin consultarea documentelor contabile de intrare a acestor sume, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ţoghină Maria, a luat totuşi decizia de a încredinţa această sarcină unei firme private.

Până la încredinţarea serviciilor de recuperare a creanţelor reprezentând contravaloarea taxei pentru serviciul public de radiodifuziune unei societăţi private, sarcina colectării creanţelor a revenit Serviciului Comercial al Societăţii Române de Radiodifuziune şi contabililor-şefi, prin compartimentele specializate, din cadrul celor şapte studiouri regionale (Cluj, Craiova, Constanţa, Iaşi, Reşiţa, Târgu-Mureş, Timişoara).

Demersul de fundamentare a necesităţii acestei prime licitaţii a fost iniţiat prin referatul nr. 570014/25.01.2008, întocmit de către Administratorul Şef (cu delegaţie) al Societăţii Române de Radiodifuziune, domnul Postaşu Constantin, care are în subordine, pe lângă alte două compartimente şi Serviciul Achiziţii-Gestiune (Organigrama SRR –  http://www.srr.ro/despre/organizare/organigrama.shtml).

Precizăm că domnul Postaşu Constantin a fost angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar în prezent este pensionar reangajat cu normă întreagă în Societatea Română de Radiodifuziune şi în consecinţă se află sub incidenţa legii salarizării unice. Pe lângă funcţia de Administrator Şef al Radioului, prin cumul de funcţii, domnul Postaşu Constantin o mai îndeplineşte şi pe cea de consilier juridic al Preşedintelui-Director General, Ţoghină Maria. Este interesant de menţionat că onorabilul domn Postaşu este omul care a coordonat lucrarea de licenţă a Mariei Ţoghină, care a absolvit Facultatea de drept a Universităţii Ecologice. Întrucât la acea vreme mai sus amintita facultate nu era acreditată, ilustra doamnă Ţoghină, cu ajutorul fratelui domniei sale, poliţist la rândul său, a susţinut examenul de licenţă la Academia de Poliţie„Alexandru Ioan Cuza”. Sinecura numită Administrator-Şef, îi aduce domnului Postaşu un venit net lunar de circa 6.000 de lei. Pe lângă acest avantaj pecuniar deloc de neglijat în aceste vremuri, dl. Postaşu controlează practic, neoficial, toate contractele derulate prin Departamentul Economic al SRR, dar şi activitatea Serviciului Juridic care dă viza de legalitate pentru aceste contracte. Din anul 2008, în fruntea Serviciului Juridic a fost promovată, după trei examene picate, Milan Mariana, un monument de incompetenţă şi obedienţă, care nu mişcă nici măcar o coală de hîrtie fără aprobarea celui care o păstoreşte, Postaşu Marian Constantin. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi asupra activităţii economico-financiare a SRR din perioada 2003-2005, aşa zisa juristă-şefă Milan Mariana, pe lângă alţi angajaţi ai SRR, este făcută responsabilă de avizarea, în calitatea deţinută atunci de juristă, a unor cheltuieli efectuate cu deplasările în străinătate de către angajaţii Orchestrelor Naţionale Radio pentru susţinerea unor concerte. În acest raport, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că au fost plătite 27 de locuri din banii instituţiei în sumă de 63.169 lei, pentru cazarea unor persoane care nu aveau calitatea de salariaţi ai SRR.

Continuarea articolului o gasiti AICI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s