Divort cu scantei

Mediasind, prin Godinac (angajat fara concurs la Agerpres) sare la gatul Directorului General de la Agerpres, Alexandru Giboi. Se pare ca maritul lider de la Mediasind e suparat ca nu a putut sa isi impuna un om intr-o functie de conducere din catrul Agentiei Nationale de Presa. Pai mai Godinac, tu cum ai intrat pe post? Nu te-a bagat Gibos pe usa din dos, in schimbul „protectiei”? Sa spuna Giboi totul despre fuctia pe care o ocupi in agentie si apoi poti sa marai cat vrei.
Avem banuiala ca numitul Moise Adrian, pompier freelancer, a poftit la un job la stat. Asteptam si confirmarea.

SRJ MediaSind cere angajaților AGERPRES să semnaleze abuzurile din instituție!

În perioada 29 noiembrie-9 decembrie 2016, în urma unor sesizări venite din partea SRJ MediaSind—filiala AGERPRES și a reprezentantului desemnat de către organizație să facă parte din Comisia de Examinare la concursul pentru ocuparea unui post de redactor gradul IA la Redacția Documentare — Arhivă, Comisia de Etică și Disciplină din AGERPRES a decis, în conformitate cu prevederile art. 32 din Regulamentul Comisiei, să solicite directorului general sesizarea instituțiilor statului, abilitate să cerceteze acele fapte, susceptibile a fi incriminate de legea penală.

Petiționarii au depus la Comisie mai multe înscrisuri privind acuzații de fraudare a concursului, indicând implicarea fostului Redactor-șef al Redacției Documentare-Arhivă, Anca Pandea. Aceasta a ordonat scoaterea, în mod ilegal, la concurs, a postului pentru care, ulterior, tot dânsa a candidat.

În urma audierilor martorilor propuși și a cercetării înscrisurilor depuse, au rezultat mai multe indicii și probe privind angajarea răspunderii civile, contravenționale sau chiar penale, atât a instituției publice de presă, precum și a persoanelor implicate. Din aceste motive, petiționarii au solicitat cercetarea faptelor și din aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: art. 301 Cod Penal, (conflict de interese), art. 218 alin. 2 din Legea 62/2011 a Dialogului social, (constrângerea activității persoanelor alese în conducerea organizațiilor sindicale), art. 206, (amenințare), art. 296 (purtare abuzivă), fapte inadmisibile într-o instituție publică aflată în subordinea Parlamentului.

După cercetarea înscrisurilor, a audierii martorilor, în urma deliberărilor, cei șapte membri ai Comisiei au decis, cu unanimitate de voturi, să ceară directorului general Alexandru Ion Giboi, sesizarea instituțiilor abilitate de lege.

Biroul Executiv al SRJ MediaSind apreciază atitudinea angajaților din Agenția Națională de Presă AGERPRES care au sesizat abuzurile la care au fost supuși de-a lungul timpului din partea fostului Redactor șef al Redacției Documentare — Arhivă. Gestul lor de curaj este susținut de art. 6 alin 1 din Codul Muncii, potrivit căruia ‘Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiții de muncă adecvate activității desfășurate, de protecție socială, de securitate și sănătate în muncă, precum și de respectarea demnității și a conștiinței sale, fără nicio discriminare’.

În același timp, trebuie să reținem că orice angajat din instituțiile publice care sesizează încălcări ale legii, este protejat de Legea nr. 571/2004 privind avertizorul public.

În concluzie, SRJ MediaSind face un apel către toți membrii să aibă încredere în sindicat și să sesizeze, de fiecare dată, abaterile de la prevederile Regulamentului Intern, încălcări ale Contractului Colectiv de Muncă din AGERPRES sau ignorarea normelor Codului Muncii.

SRJ MediaSind va urmări cu atenție modul în care va fi soluționat acest caz de către instituțiile ce vor fi sesizate de către conducerea AGERPRES, conform deciziei votate, cu unanimitate, de către membrii Comisiei de Etică și Disciplină.

Biroul Executiv SRJ MediaSind

București, 13 decembrie 2016

Sursa: Agerpres

Anunțuri

2 gânduri despre “Divort cu scantei

  1. Lasa frecangeala asta cu Moise si zi-ne mai bine despre salariile voastre. Care-i treaba cu ele? De vazut, le-am vazut cu totii. Intrebarea este cum le-ati obtinut? Sa nu-mi spui ca in urma evaluarii multianuale pentru ca sunt cativa printre voi care nu au inca anul in Radio. 13000 de lei? 11000? 10000 de lei? Eu vreau sa-i mai cunosc pe cativa consilieri juridici, pe cativa realizatori si pe domnul Pircalabu Divertis pentru ca as vrea sa ma duc la ei si sa-i ating, poate se ia si la mine, ce zici?

    Apreciază

    • Sa intelegem ca sunteti un fel de secta care nu vede realitatea din jur? Faceti spirale sau cum intrati in contact intre voi? Salarii mari au fost de pe vremea cand Moise facea figuratie in CA, dar nu dorea sa deranjeze pentru ca numai el castiga 10.000 lei/luna si asta acum 3 ani. Poate il intrebati dvs de unde a avut 190000 euro sa dea cu camata pentru ca noua nu ne raspunde. Sa aveti un an nou linistit.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s