„Greva japoneza”, bataie de joc la adresa publicului

Dupa cum bine stiti Orchestra Nationala Radio si Corul Academic Radio sunt in „greva japoneza” (un demers ilegal pentru ca nu exista un sindicat cu documente depuse care sa isi asume aceste proteste) pe motiv ca nu li se maresc salariile cu 50%. De fapt aceasta „greva japoneza” este o bataie de joc la adresa publicului platitor din Salara Radio, pentru ca in rest, la concertele in care aceste personaje canta sub numele oficial, dar cu bani privati, pe contracte private, doar folosind numele Radio Romania, nu poarta banderola. Cum e pana la urma cu aceasta greva? Cand canta pe salariu ei sunt in greva, iar cand canta pe salariu plus ciubuc nu mai sunt in greva?Salariu plus ciubuc platite cu incalcarea legii! Pentru ca nu poti plati deplasari, diurne pe contracte care nu apartin radioului, doar el, saracul isi ia un parteneriat media, da toate resursele, ONR si corul isi iau banii privati si deconturile pentru deplasari si diurne sunt facute din bani publici. Asta este impotriva legii!
Corul Academic Radio concerteaza azi „pe burta”, la Ploiesti
.
Am pornit acest articol de la o postare vazuta pe grupul angajatilor de pe Facebook si nu marea ne-a fost mirarea sa ii vedem pe cei de la Corul Academic Radio cat de fericiti cantau ei fara banderola si cu gandul la cei 300-400 de lei/persoana incasati la sfarsit, iar in plus le mergea si salariul de la radio. Problema ciubucurilor acestor artisti a fost aprig dezbatura pe grupul SRR si intelegem ca artistii au ajuns sa ameninte angajatii care se implica in acest subiect. Mai mult, astazi, aproximativ 22 de angajati de la cor, care au parasit sindicatul reprezentativ, dadeau un apel, tot contra legii, altor oameni din Radio sa iasa oricum din sindicat, sa mearga oriunde, dar sa nu ramana aici.
Acelasi Cor Academic Radio a avut un ciubuc la Brasov, si a incasat spor pentru ziua de week end de la Radio
.
Miza care este?
Sa se darame sindicatul reprezentativ, sa nu mai existe contract colectiv de munca, valabil pentru toti angajatii, sa nu se mai poata negocia drepturi pentru toti salariatii, si aceste mici grupuscule sa isi faca mendrele, sa ameninte si sa santajeze, cum le sta in caracter. Apropos, stiati ca grupul care s-a desprins de la Cor, din sindicat, merge la FAIR – Mediasind, unde camatarul sef este vicepresedinte. Ce a facut acest camatar pentru voi si mai ales ce legatura are el cu sindicalismul si cu muzicienii?
Oare noi, restul, nu ne putem mobiliza, sa ne aparam contractul colectiv de munca si drepturile aferente, sa le zicem sa paraseasca institutia acestor ciubucari? Mai copii cantatori voi luati din ciubucaraie bani grei, folosindu-va de numele institutiei. Interesant este ce va zice DNA despre aceste lucruri. Nu? Oare cine va manageriaza aceste concerte si ce comision se incaseaza?

PENTRU CONCERTUL FARA BANDEROLA DE LA BRASOV AL CORULUI ACADEMIC RADIO APASATI PE POZA DE MAI SUS

Luam ca termen de comparatie un politist, care in timpul serviciului merge si pazeste usa unui bordel cu uniforma pe el. Cum ar reactiona presa romaneasca daca il descopera pe acest om ca face acest lucru? Cam asa e si cu „vedetele” noastre de la ONR si COR. Sa le numim curve? Nu, dar le putem spune dame de companie care lucreaza pana la finalizare!

Prin acest articol cerem public Consiliului de Administratie sa sesizeze organele de cercetare penala si cerem totodata si deschiderea cercetarii disciplinare impotriva directorului-impresar Razvan Suma! Restul angajatilor intra in cercetare disciplinara pentru greseli minore iar astia de fura bani de la bugetul de stat (dupa cum le place artistilor sa sublinieze) pot sa isi vada linistiti de treaba?

Pe surse am aflat ca obiectivul NR 2 al „artistilor” este distrugerea CCM-ului avand parte de sustinerea Mediasind. Cine e in Mediasind? Moise Adrian Valentin, camatar dovedit care si-a propus sa distruga institutia cu orice pret.

Oare domnul Director, Razvan Suma si-a luat liber in ziua de 31 martie pentru acest ciubuc?

Intelegem pana la urma ca acesti artisti se folosesc prestigiul Radio Romania si incaseaza bani frumusesi pe langa salariu de care se declara nemultumiti. De ce nu se numesc Clona Corului Academic Radio si sa isi vada de treaba lor si de ciubucurile la care merg fara sa ii intrebe nimeni, nimic.
La sfarsit dorim sa felicitaram cele doua persoane, Nicoleta Balaci si Marius Tanase care au pus piciorul in prag. Nu suntem sindicalisti insa acesti doi oameni sunt poate singurii care mai incearca sa lupte pentru angajatii din institutie, luptandu-se cu nereguli ce pot duce Radio Romania „la vale”. ONR si Corul sa se faca singuri bugetari! Bravo!

Restul „sindicalistilor” sunt niste ciori vopsite care se recomanda drept papagali! „Rupeti pisica” si nu mai le permiteti sa isi bata joc de noi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s