Interimarul Severin face prapad la Radio Cluj

Georgel a ajuns la Cluj, bifand astfel cu un X in calendarul maratonului electoral pentru desemnarea celor doi angajati in „consiliul lui”, dupa cum ii place sa spuna. Domnul director de ocazie a avut o intrevedere de peste 4 ore cu angajatii Radio Cluj, acuzandu-l printre altele pe Miculescu ca a facut profit ca sa se laude cu el, iar institutia a fost un lagar. Va reamintim ca Miculescu a fost 5 ani PDG al Radio Romania, iar Georgica a fost presedintele comisiei de cultura, functie din care putea sa il demita pe vechiul presedinte oricand. De ce nu a facut-o? Georgica nu stie ca un manager bun stie sa capitalizeze banii si sa ii investeasca in oameni, oameni care au asezat postul national de radio pe locul 1 in topul audientelor?

Am ramas putin blocati de multele mesaje primite de la angajatii Radio Cluj care se plang de noul director, director care se vede deja presedinte pe terment lung, precum un leasing operational. In primul rand Georgica a tinut sa precizeze ca nu poate face angajari din postura de interimar, insa poate face exceptii pentru a angaja corespondenti locali pentru Romania Actualitati, incalcand legea cu buna stiinta spre deliciul unora. Istoricul de la Tele(a)ga a descoperit 12 corespondenti si e gata sa faca angajari. El vrea corespondenti in fiecare comuna cu peste 1000 de locuitori. Managementul e inspirat de vorba „multi dar prosti”.

Membrul PMP Radu Cristescu şi senatorul PSD Georgică Severin s-au jignit ca la uşa cortului, în direct la România TV

Printre vorbele politice scrise cu rabdare pe lungul drum de la Bucuresti la Cluj, Georgica a mai spus colegilor de la Radio Cluj ca are in vedere angajarea de alpinisti utilitari pentru spalarea geamurilor de la sediile radioului si e mare nevoie de renovarea WCurilor, precizand ca sediul de la Bucuresti are bulina rosie (asta stiam!!!)! Nea Georgica, afla de la noi ca toate geamurile institutiei se deschid in interior si nu e nevoie de alpinisti (sau ai tu vreo firma prietena de la Campina care ti-a cerut de munca?) ca doamne fereste ii prinde vreo avalansa de stiri si dai de belea. Cu toaletele e alta problema pentru ca unii concep pe buda unele stiri de ti se intoarce stomacul pe dos. Propunem sa dotezi toaletele cu laptopuri, internet si plasme, eventual cu o masuta si doua fotolii dedicate barfei cotidiene. Hartie ingienica pui sau cumperi vase de wc inteligente?

De majorari salariale nici nu se pune problema pentru ca angajatii jurnalisti castiga foarte mult, insa exista o exceptie: Orchestrele! Cica il obliga o ordonanta de urgenta (apropo de toalete) care spune ca artistii trebuie sa castige mai mult (intelegem ca ii premiaza cu 50% marire de salariu). Tot el isi mai propune sa le managerieze concerte private la nunti, botezuri si inmormantari si sa le cumpere instrumente noi ca sa nu se faca de ras. Tot interimarul se pare nu are in vocabular termenul de dialog social si nici nu isi propune sa il invete, criticand astfel CCMul prin care angajatii au unele beneficii. Ironic, Georgel a intrebat daca angajatii nu primesc si al 13 lea salariu ca si asa castiga mult prea mult. Georgel tu vorbesti serios? Vezi, de aia nu esti acum in Parlament, pentru ca nici campanie nu esti in stare sa faci.

Un alt salariat de la Radio Cluj ne transmite ca interimarul a spus ca salariatii de la Agerpres muncesc mult, iar  TVR ul s-a descurcat mult mai bine la capitolul imagine. Aloooo, domnul Georgel, poporul roman a spalat rusinea de la TVR prin achitarea datoriei de 150 milioane de euro in timp ce la radio chiar se muncea. Tot prietenul de la Cluj ne spune ca poporul a fost incantat de eliminarea taxei TV si nu cea pentru radio. Prahoveanule iar te contrazici? Ca presedinte al comisiei de cultura de ce nu ai facut nimic pentru mentinerea taxei radio? Nu de aia ai dat CAul jos? Esti incredibil de pierdut in galaxie! Interimarul a mai tinut sa precizeze ca radioul public nu trebuie sa se axeze pe credibilitate!!! Adica vreti stiri cu puii care au 3 picioare sau vaca care a fatat un porc? Te rog sa ne explici ca nu mai intelegem care e rostul tau in functia de care iti bati joc!

O alta persoana care ne-a scris spune ca cea mai mare provocare a lui Severin este ca el sa ramana. Sa ramana unde? La cluj? Sa ramana acolo daca ii place asa mult. Ne gandim ca poate a facut referire la ramanerea in functie si dupa pensionare. Intrebat despre o eventuala unire cu TVR si Agerpres, Georgica nu a negat nimic, dorind sa precizeze timp de multe minute ca el nu este traseist. El a spus ca e un om politici care a plecat pur si simplu. Cum e cu depolitizarea intitutiilor media? Apa de ploaie!

Sa tragem concluziile care si asa i-am alocat prea mult timp. Georgica e in campanie electorala cu scopul declarat de a se instala presedinte al radioului public, iar posturile teritoriale sunt niste simple puncte pe harta lui electorala pentru ca de rezolvat nu incearca sa rezolve nimic. Ce a lasat in urma intalnirii de la Cluj? A lasat oamenii nemultumiti de abordarea interimarului. Angajatii si-au exprimat nemultumirea ca nu primesc beneficiu, majorari salariale sau alte prime prevazute in CCM, deoarece radioul public este singura institutie media publica care are un CCM.

Oare cei de la PSD cunosc situatia actuala din radioul public? Cunosc faptul ca nemultumirile angajatilor se amplifica? Oare LIviu Dragnea, cel care a declarat in nenumarate randuri ca isi doreste ca radioul sa functioneze mai bine cunoaste faptul ca Georgica Severin provoaca tensiuni prin actiunile sale lipsite de substanta si pline de razbunare personala?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s