Maria sta pe pioneze

Saptamana trecuta a trecut pe la Comisia de Cultura a Senatului proiectul L263/2016, proiect de lege care modifica legea de functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune. Acest proiect este initiat de Georgica al nostru si doreste sa duca SRR si TVR intr-o era noua. Nu zau? Trecand peste argumentele initiatorului despre care am mai scris si nu sunt relevante, noua lege ii loveste rau de tot pe angajatii cu relatii politice. Pe scurt, legea le blocheaza accesul in CA pentru ca sunt angajati ai radioului, asa ca dupa cum va spuneam in urma cu putin timp, Maria, doamna fost PDG mai are un as in maneca si anume sa candideze pentru un loc in CA din partea angajatilor, in lupta directa cu liderii sindicatelor. Oare cum se vor intelege?
Maria isi joaca cartea pe mana Formatiilor Muzicale, carora le-a promis mariri salariale. Metoda politica: promisiuni si iar promisiuni. De cine credeti ca se foloseste pentru prostirea artisitilor? De Georgica Severin, noul director interimar.
Totusi, Maria mai spera ca legea sa nu fie modificata pana la sfarsitul lunii iunie iar Georgica sa organizeze repede alegerile, astfel avand o sansa sa fie numita in CA de un partid politic. Totul depinde in acest moment de PSD.

Va prezentam mai jos principalele modificari din lege:

În proiect sunt prevăzute criterii profesionale și incompatibilități pentru membri ai consiliilor de administrație ale SRR și SRTv, care vor conduce la diminuarea în desemnarea acestora a influenței politicului, mai precizează Severin.

Astfel, pe timpul exercitării mandatului, membrii consiliului de administrație sunt obligați să renunțe la calitatea de membru de partid, sau, după caz, de membru în structurile de conducere ale organizațiilor sindicale, cu excepția celor doi reprezentanți ai personalului angajat al celor două societăți, nu pot avea calitatea de angajați ai SRR, respectiv ai SRTV, ei sau rudele lor până la gradul al II-lea inclusiv, nu pot face parte din consiliul de administrație al unei societăți comerciale care are activitate în domeniul audiovizualului și nu pot participa la societăți comerciale cu care SRR sau SRTv întreține relații de afaceri sau are interese contrare.

Sursa: Agerpres

In rest, va spunem ca in institutie exista o stare de agitatie si nemultumire fata de maririle salariale promise celor de la Formatii, iar angajatii se intreaba de ce Maria nu a facut mai multe pentru ei cat timp a fost in CA. Tot pe surse am aflat ca nemultumirea angajatilor legata de intreruperea premierilor, lipsa Consiliului de Administratie, sistarea beneficiului si alte clauze prevazute in CCM se poate transforma intr-o actiune istorica si inedita, insa nu dezvaluim acum zvonurile. Focul mocneste si amplifica starea de nesiguranta.

Revenim cu detalii!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s