Nea Costică

Nu ne-am mai citit în spaţiul virtual de ceva vreme. Vă urez cu această ocazie un sincer „La mulţi ani!”. Dar nu mulţi ani alături de aceleaşi personagii care schimbă barca cu uşurinţă dar nu-şi schimbă năravul. Aşa cum anticipaţi DA, mă voi referi din nou la un nou personaj ajuns la SRR din celebrul roman al lui NIcolae Filimon „Ciocoii vechi şi noi”.

De această dată este vorba de Constantin Burloiu, director pe viaţă, pirat care a jurat credinţă sub multe steaguri de PDG. Şi, cum venea un PDG nou, avea grijă să scoată de la sertar istoricul achizițiilor, dosare aflate la sertar, pe care le-a fişat cu atenţie în timpul fiecărui PDG. Pentru că sloganul acestui personaj venit dintr-o favela metropolitană este „la vremuri noi, tot eu”.
Stăpânul achiziţiilor, stăpânul parcului auto, prietenul unor şoferi şi zbirul tehnicienilor şi-a vârât coada în ultimii mulţi ani în toate gândurile foştilor PDG. Fără scrupule el a călcat în picioare orice angajat doar pentru a-şi atinge ţelurile de îmbogăţire şi menţinere în funcţie.
Orice faci în această instituţie ajungi în cele din urmă la Burloiu. De la achiziţii şi până la negocierile comisiei paritare. Să vă mai spun că achiziţiile reprezintă principalul borcan cu miere? Nu e nevoie, sunteţi oameni educaţi. Nu este la fel şi nea’ Costică, cel care deseori înjură ca la uşa cortului.
Viaţa în SRR ne-a dovedit că doar cei unşi cu toate păcatele, precum nea Costică, reuşesc să navigheze alături de fiecare cârmaci. Se leapădă de cel vechi şi sare în ajutorul celui nou. Dă de pereţi cu cei vechi şi face orice pentru a se menţine cât mai aproape de timonă. Îşi întăreşte poziţia dând maşini în stânga şi in dreapta pe mâinile directe ale managerilor importanţi. Cei care nu îl divinizează au acelaşi salariu pe viaţă. Cei slugarnici primesc diferenţa.

Cum oare credeţi că s-au făcut toate achiziţiile importante din ultimii ani? Cum credeţi că au fost angajaţi atâţia ingineri şi tehnicieni la IT, acolo unde suntem pe ultimul loc dintre instituţiile media din ţară? Cine credeţi că a stat în capul mesei atunci când s-au refăcut lifturile, s-au luat maşini în acel leasing operaţional dovedit extrem de păgubos pentru SRR?
Nu vă aduceţi aminte de acel leasing? Cum adică? Abia ce s-a încheiat ca perioadă de valabilitate. Da, acum aproximativ un an… Şi prevedea plata leasingului operaţional cu condiţii clare: nu rulezi maşina mai mult de 10.000 km pe lună şi la final o înapoiezi celui cu care ai încheiat leasingul fără opţiunea de a o cumpăra. Nu s-au gândit nici măcar să prindă în contract o clauză prin care SRR ar fi avut prioritate să cumpere maşinile pe care mai mult nu le-a rulat. Pe vremea aia era şi Moise în CA. Dar cu siguranţă nu-şi mai aduce aminte nimic. Şi-a erodat memoria cu prea multele procese fără rost.

Lifturile? Păi le vedeţi… Cele două lifturi noi, sclipitoare de mijloc. Cine credeţi că a fost Big Boss în alegerea firmei? Dar de centrala aceea de incendiu nu aţi auzit? Da, aia de vreo 800.000 de euro. Cine credeţi că a crescut la umbra ei?

Cine e prieten bun cu celălalt pirat din Caraibe, pardon de la etajul 3? Sigur că da, este grupul celor câţiva manageri şi persoane din CA care se ocupă permanent de bunăstarea lor şi de lipsa voastră de bunăstare. Şi atmosfera de zâzanie, dihonia din SRR le este favorabilă. Planurile lor nu ar străluci mai bine dacă nu ar avea şi sprijinul reprezentat de Basarabescu şi Moise. Cei doi fiind prea ocupaţi de propriile interese pentru a fi atenţi la acţiunile acestor triste personagii, precum nea Costică. Personagii care în cele din urmă vă afectează pe toţi cei de la talpa SRR.

Pe al doilea mandat al lui Miculescu CA-ul îşi propusese ca prioritate dezvoltare online-ului. Cu cine dragilor, cu nea Costică? Pe bune? Pă nu aţi văzut ce aţi păţit? A adus nenea Costi pe unu să găndească un portal, un mega site pentru tot SRR-ul, cum nu au mai văzut Terra, Venus şi Pluto. Şi da 🙂… Iar s-a pus de o achiziţie fără finalitate. S-a cumpărat cu bani grei un caiet de sarcini pentru realizarea acestui portal SRR. Banii s-au dat. Şi caietul de sarcini a devenit din caiet de teme maculator. Şi e uitat. La fel şi dezvoltarea online a SRR.

Contracte numeroase, implicare directă sau indirectă, toate trecute printr-un Serviciu de achiziţii supravegheat cu atenţie de nea Costică.

Când ieşi la pensie nea Costică? Postul de director şi de butonist şef este pe viaţă? Prin câte bărci vei mai trece până ieşi la pensie? Câţi bani o să mai faci pe seama #SRR?

Sursa: #RezistSRR

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s