După ce a stat o vreme la capac să își mai rezolve din problemele cu damf penal, Mediasind a iesit din bârlog să mai jumulească ceva. Iarna grea, plimbărici multe prin străinătate, fițe și figuri, poze demonstrative, deh! Obrazul subțire cu cheltuială se ține!

După tunurile date in Agerpres și TVR și analfabeți promovați șefi sindicali și apoi șefi instituționali, Mediasind Parandărăt a început schema și în Radio.

Mai întâi a crescut nivelul așteptărilor prostimii cotizante, după care s-a așezat pe dosul trecut prin multe, așteptând să se enerveze suficient sindicaliștii și să treacă termenul pentru drepturile lor. Care, apropos, ei le-au țintuit în CCM.

După care se ia una bucată avocat, se angajează din banii prostimii, el merge în instanță să obțină ce în mod intenționat Mediasind Parandărăt nu cere la nivel intern. De ce nu cere? Pentru că, după ce le ia în instanță oamenilor drepturile care oricum li se cuveneau, le mai cere un parandărăt. Cică e comision de succes de 10%. Păi nu ai plătit odată avocatul din banii prostimii, îi mai ceri parandărăt și din banii cuveniți?

De unde știm? De la televiziune și Agerpres și din mediul online.

Până să vă arătăm ce dezmăț e in Agerpres, e bine să știți și că, în așteptare să le sară muștarul ziariștilor cotizanți din SRR, ca să intre pe schema descrisă mai sus, MediaSind Parandărăt a cerut public iar creșterea salariilor la orchestră. Care nu le dă lor parandărăt, deocamdată. Probabil că va urma.

Titlul de mai sus, pour les connaisseurs, amintește de o celebră “piesă” a lui Nicolae Guță. Mulți invidioși l-ar plasa pe majestatea sa Guță I, rege al manelelor, pe cea mai de jos treaptă de decădere, o veritabilă flatulență, ca importanță în cultura românească. Ei bine, acești indivizi greșesc profund, pentru că există personaje mai jos de atât din punct de vedere al culturii și moralității dar, într-adevăr, mult peste ca și “valuare, jemekerie și talent“.

Un astfel de personaj am (re)descoperit analizând un e-mail care a circulat acum ceva vreme prin AGERPRES, cu următorul text:

“Stimaţi colegi,

După cum aţi observat în fluturaşii de salariu de pe luna octombrie, la rubrica Diferente (+/-), AGERPRES a achitat a 4 a tranşă din diferențele

salariale obţinute în urma sentinţelor judecătorești câștigate de MediaSind, în cuantum de 25% din suma cuvenită. Aceste diferenţe salariale

actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală la data plăţii se vor achita membrilor de sindicat în mod eşalonat de către AGERPRES, conform

prevederilor OUG 99/2016, respectiv: 5% în primul an; 10% în al doilea an; 25% în al treilea an; 25% în al patrulea an;35% în al cincelea an;

Conform contractului de asistenţă juridică încheiat de membrii de sindicat cu reprezentantul societăţii de avocatură, onorariul fix este achitat de

către SRJ MediaSind, iar onorariul de succes,în cuantum de 10% din sumele obţinute, se va plăti în mod eşalonat de către fiecare membru de sindicat, pe măsură ce sumele vor fi achitate de către instituţie.

Avand în vedere că AGERPRES a achitat şi a 4= a tranşă din diferenţele salariale, fiecare membru trebuie să achite 10% din suma menționată pe

fluturasul de salariu la rubrică Diferente (+/-).

Sumele pot fi achitate prin ordin de plată în următorul cont bancar: RO78INGB0000999908499811, beneficiar Iordache Dan – Cabinet de avocat,

deschis la Banca ING – Centrala. Cei care nu au această posibilitate pot sa facă plata și în numerar la sediul SRJ MediaSind (persoana de contact dl. Liviu Grosu, urmând să fie eliberată o chitanţă în acest sens -* tel 0730 112 456)

PS. În scurt timp o să vă anunțăm și despre demersurile privind recuperarea indemnizatiei de concediu!“

În mod normal, nimic anormal, ca să facem un mic joc de cuvinte. Dar la o analiză mai atentă descoperim că au perfectă aplicabilitate versurile melodiei:

“De mic am fost pui de drac…

Am fost pui de drac

Si-am stiut bani multi sa fac

Banii cum sa-i fac

Dar acum cine ma-ntrece

Nimeni nu ma-ntrece

Singur eu castig cat zece

Eu castig cat zece”

O să arătăm în cele ce urmează că, deși sunt de mult apuse vremurile când iobagii erau obligați să plătească zeciuiala sau dijma, Cristinel continuă nu numai să trateze membrii săi ca pe niște iobagi dar să le și ia zeciuiala și chiar și mult peste această zeciuială. Ce le dă în schimb? Doar ei pot răspunde la asta.

Așadar, speța a fost următoarea: acum ceva ani de zile, CCR a decis că salariații care nu aveau salariile stabilite la nivel maxim, aveau dreptul să le aibă. Nimic mai normal. Pe cale de consecință, și dacă Dăncilă Vasilica Viorica s-ar fi dus la instanță, ar fi câștigat fără vreun dubiu. Smecherașul nostru de la SRJ Mucles, a speculat cum nu se putea mai bine momentul și a găsit o metodă de a despuia bieții salariați chiar de.. banii care li se cuveneau.

Rețeta am înțeles-o abia când am aflat despre ce sume era vorba și v-o împărtășim și voua ca, pe viitor, să decideți în cunoștință de cauză.

Așadar, se ia salariatul, se momește cu reprezentare gratuită în instanță (“avocatul e gratis de la sindicat“) și i se cere “doar” un comision de succes de 10%. Succes pe care, simțim nevoia să repetăm, l-ar fi avut și Viorica Dăncilă. Sau, ca să mergem la extrem, chiar și Claudia Victoria Nicolae, despre care gurile rele susțin că e proaspătă studentă la drept la o reputată universitate gălățeană (Știm deja faptul că la Galați Claudia Nicolae e “Phenomenal woman“. O fi ieșit și Miss Boboc?).

Evident, procesul se câștigă și banii se achită, în tranșe anuale, potrivit legii. Dar despre ce sume vorbim și cât a încasat sindicatul drept “comision de succes”, din banii care se cuveneau oamenilor?

Ei bine, suma, pentru care vă rugăm să ne credeți (sau să verificați documentele oficiale, inclusiv bugete anuale și bilanțuri contabile), se ridică la PESTE 200.000,00 de lei. Numai în anul 2021 sumele executorii (respectiv 25% din totalul sumelor) s-au ridicat la peste 52.000,00 de lei.

La un simplu calcul, rezultă că “micul” comision de succes încasat de SRJ Mucles, din banii care se cuveneau de drept oamenilor se ridică la peste 20.000,00 de lei. Ce se adaugă la asta? Păi, în mod cert, fiecare membru de sindicat poate observa cât cotizează lunar la Cristinel, înmulțește cu 60 (adică 12 luni înmulțit cu 5 ani, pentru că sumele se plătesc pe parcursul a 5 ani) și are reprezentarea corectă a cât a plătit în realitate, deși toți banii i se cuveneau.

Interesant este și modul hazliu în care Cristinel le cere salariaților să achite cei 10%, amintindu-le: “Conform contractului de asistenţă juridică încheiat de membrii de sindicat cu reprezentantul societăţii de avocatură, onorariul fix este achitat de către SRJ MediaSind”. Adică, el n-ar prea vrea dar daca voi, membrii, ați făcut contractul așa, ghinion. Nu vă imaginați că s-a apucat “casa de avocatură” să facă cereri individuale. A înșirat o serie de nume și a descris situația, explicând punctual că se aplică decizia CCR.

Dar oare nu era mai normal ca, fiind sindicat și oamenii plătind, lunar, 50-80-90 de lei cotizație, să existe bunul simț de a nu-i despuia chiar de tot de ce li se cuvine? Pentru ce “comision de succes”? Sindicatul are drept scop colectarea de comisioane de succes sau de a apăra drepturile membrilor? Aș, vax albina, crema puca, vorba regretatului Dem Rădulescu.

Stați așa, că asta nu e tot! Români, vi se pregătește ceva, în chiar încheierea e-mailului mai sus citat: “PS. În scurt timp o să vă anunțăm și despre demersurile privind recuperarea indemnizatiei de concediu!”

Cum ar fi, domnul Cristinel se pregătește să mai dea un mic tun. Întrucât în AGERPRES indemnizația de concediu pentru salariați a fost calculată greșit, fără a include sporul de condiții vătămătoare, salariaților li se cuvine această diferență.

Pentru anul 2022, sumele au fost deja plătite salariaților, urmând ca sumele anterioare (aferente anilor precedenți), să fie solicitate de salariați în instanță. În mod absolut firesc, odată ce AGERPRES și-a recunoscut greșeala pentru anul 2022, este clar că e vorba doar de o formalitate pentru a obține și sumele din urmă.

Iată, deci, o nouă oportunitate pentru Cristinel (oare din acest motiv doamna Nicolae nu a plătit și sumele din urmă?).

Articolul original AICI.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendințe