Un cetatean care uraste sincer limba romana, a iesit iar cu o scrisoare. „O semnam, dar o dam anonima”. E clar ca nu e venita din „putul gandirii” lui, pentru ca ar fi facut atac cerebral daca scria atatea randuri. E scrisa de cineva, probabil aceeasi persoana care a mai scris, cu mici diferente, nesemnificative, vreodoua scrisori anterioare. 

Daca acum il cheama Razvan Theodoru, data trecuta il chema Emanuel Zaharia (aceeasi persoana care i-a scris mesaje de amenintare fata de familiea pdg-ului de atunci, Andras Demeter) si in alt rand era un jurnalist care lansa „un strigat de disperare”. Lista „adresantilor” pentru toate cele 3 „scrisori” e aceeasi. Ea include si angajati de rand ai SRR, lista e mereu aceeasi, cu oameni care sunt folositi in aceste tertipuri de asalt asupra Radio Romania. Cine doreste, poate cauta pe Internet.

asian-rain-umbrella-bike-failHaideti sa ne referim putin la metoda. 

Putina revolta, franturi de adevar, rasucite corespunzator, putina melodrama (cuvinte tari ca „ajutor”, „disperare”, „teama”, „represalii”), cateva linkuri de pe la niste procese sau cauze in curs de instrumentare (fara sa se tina cont de prezumtia de nevinovatie), presupusa vinovatie a unora fiind extinsa asupra tuturor. De exemplu, cu ce ar fi de vina Marius Furdui (care nu poate risca sa ocupe o functie falsificandu-si studiile – e la mintea cocosului asta) pentru ca altii sunt cercetati pentru alte fapte? Si inca nedovedite? (Stimati tovarasi, e prin manuale metoda).
Se prezinta in acea scrisoare a „realizatorului revoltat”, rezultate de la organizarea unor concursuri, despre care se scrie ca au fost trucate. Am fost si noi curiosi sa vedem cum. Nu e prezentata dovada. Important e ca au fost trucate, zice Razvan Theodoru, alias Emanuel Zaharia, alias alti „jurnalisti revoltati de-a lungul vremii.
Seria silogismelor continua cu proces de intentie sau „executie publica” ale unor persoane despre care nu se scrie decat ca sunt vinovate pentru ca au lucrat in alte locuri. Adica restul angajatilor SRR care au venit de la alte televiziuni, teatre, radiouri de-a lungul timpului, de ex, de la alte institutii si s-au integrat in Radio, sunt ok, dar sa ii impuscam pe cei care au venit de la SNR sau de la Europa FM. De ce? Pentru ca Radioul trebuie sa fie „al nostru”, adica o mana de „insurgenti”, cu niste kalashnikov-uri verbale ruginite la ei si cu manualul de tehnici securiste in buzunar (cam unsuros, pt ca serveste si ca fata de masa). Radioul trebuie sa fie „ocupat” prin forta, „cucerit” intrand cu forta in studiourile de emisie peste oamenii care muncesc, peste Comitetul Director, peste manageri, peste Consiliul de Administratie. Radioul trebuie sa fie al clasei muncitoare, coordonate de intelectuali fini, dar cam lenesi la munca.
Radioul trebuie sa fie al nostru, tovarasi! Haideti sa facem patrule, care sa ocupe Radio Romania, sa smulgem „tablourile de pe pereti”, sa aratam ca, in teroarea capitalista s-au pus „termopane”, ca noi vrem, muncitoreste, sa intram la „cutia cu valori” a Radioului public si sa o impartim saracilor. Sa aratam ca forurile de conducere au „robinete aurite, ca managerii au salariile mai mari decat femeile de serviciu, ca libertatea de exprimare a unor gangavi, cu fraze incomplete, pe care credem ca i-am ascultat mult, mult prea mult, este impiedicata”. Cunoasteti aceasta metoda?
Care e miza?
A venit toamna si raportul de activitate al SRR urmeaza sa intre in Parlament. Se incearca discreditarea „pausar”, a institutiei, de catre grupuri de interese, pentru ca politica actualului Consiliului de Administratie a fost politica Radioului public, nu a diverselor grupari. Se incearca ocuparea, cu patrule de „militanti sindicali”, a institutiei Radioului Public, pentru ca acele patrule sa isi ocupe locuri caldute in administratie si in conducere, asa cum istoricul lor o demonstreaza. Ca ele au 12 membri pe Radio? Nu conteaza. Ca ele nu au niciun plan coerent, in afara latratului isteric pe holuri? Nu conteaza. Ca Michaela Platon a facut sluj in fata tuturor pdg-ilor pana acum sa o puna director la Radio Romania Tineret, ulterior Radio3Net? Nu conteaza. Ca Gabriel Basarabescu a avut pozitie preferentiala, in AGA, cu bani multi, emisiuni DOAR SAMBATA SI DUMINICA, iar cu bani multi, cu invitati cu care isi facea de fapt un trafic de influenta mascat? Urmariti-i, dragi jurnalisti, planul de interviu. Va rog sa semnalati intrebari importante, in afara frazelor fatice exclamative: „adevarat!”, „extraordinar”, „categoric!” etc si profilul intervievatilor.
Interesati-va, dragi colegi din presa, cate dintre personalitatile invitate in emisiune, inclusiv Stelian Tanase au luat bani si cati bani au luat, de-a lungul anilor, pe drepturi de autor. De ce in mandatul actualului CA s-a considerat ca prezenta unui invitat este o onoare reciproca, atat pt Radio Romania, cat si pt invitat, care era la microfonul unui lider de audienta. Da, Radio Romania nu si-a mai platit unii invitati, considerand ca banii publici, platiti de cetateni,trebuie administrati altfel. Asta, probabil, a deranjat grupuri si persoane…
Stimati tovarasi. Avem un comunicat important pentru tara. Traim vremuri tulburi si clasa muncitoare trebuie sa ia atitudine. La lupta tovarasi, sa murim pe altarul „dreptatii” clasei muncitoare.
Semneaza, cine?
Nimeni, o semnam dar o dam anonima. Si ea este citata de unele personaje care au capatat notorietate tocmai pt ca s-au laudat ca apara oamenii.
Stimati tovarasi…
Afara ploua… Vi se aud picaturile pe epoleti!

8 răspunsuri la „Afara ploua… Vi se aud picaturile pe epoleti!”

  1. Moise si Basarabescu sunt persoane cu interese personale. De cateva ori i-am vazut plecand din str. Temisana cu masina lui Moise. Aaaa… si sa nu il uitam pe Razvan Dumitrescu, un alt lider de sindicat, fost membru CA, cu salariu mare, care sta mai mult ascuns in birou si ii sustine pe astia 2.

    Apreciază

  2. Aproape saptamanal il intalnesc pe Moise in Temisana si il vad cum abordeaza angajatii de parca e cersator, el impreuna cu o doamna de la registratura. Ce mai vrea de la noi?

    Apreciază

  3. Nu este normal ca Moise si Basarabescu sa vorbeasca in numele tuturor angajatilor! Sa vorbeasca in numele lor si al celor 50 de oameni care cotizeaza la ei. Sa-i tragem in tzeapa ca sa inteleaga ca au furat destul. Avem toti nemultumiri, mai mici sau mai mari insa nu ne spalam rufele in public. Dupa 25 de ani de munca am aflat ca unii isi fac sindicat pentru apararea interesului personal. Continuati cu dezvaluirile! Sa-i punem cu botul pe labe!!!!

    Apreciază

  4. Avatarul lui Nu sunt in sindicat
    Nu sunt in sindicat

    Cred ca trebuie sa retinem in primul rand ca noi oamenii care muncim zi de zi, 8 ore pe zi, nu castigam nici macar 1/4 din cat castiga unii pentru 2 ore lucrate sambata. La gunoi cu toate jegurile care se cred vedete!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Cat mai trebuie sa suportam atacurile acestor creaturi bipede?!?!?! De ce nu le spune nimeni in fata sa ne lasa sa muncim si vrem sa ne facem treaba fara scandaluri? Rusineeeee sa va fie!!!

    Apreciază

  6. M-am intalnit cu Basarabescu pe hol si mi-a spus „PNL e de partea mea. Il dam jos Miculescu si negociem CCM. Ne ajuta Moise”

    Apreciat de 1 persoană

    1. Si eu am auzit de la colegi ca il sustine Muraru din CA. Parca chiar l-a avut invitat in emisiune.

      Apreciază

  7. Moise lua comision din ajutoarele de sanatate si din deconturile la biletele de odihna, trimitandu-ne la o agentie de turism pe undeva prin Crangasi. Ne spunea ca el trebuie sa aprobe primul decontul si apoi il duce el mai departe. Un hot!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendințe