1947661_10203221067308409_226823404_nAvand in vedere ca in ciuda cererii noastre si a colegilor din radio de a lua la cunostinta despre memoriul initiat de colegul de la ONR, Cristian Balea impreuna cu artistii instrumentisti, memoriu prin care se cere ca Radio Romania sa fie institutie bugetara nu a avut parte de transparenta va prezentam un prim episod prin care va aratam cum isi ocupa timpul liber artistii, folosind instrumentele achizitionate de radio.
Timp de cateva episoade o sa va aducem la cunostinta toate ciubucurile acestor colegi care doresc sa li se mareasca salariile cu 50% cu riscul ca toti cei 2000 de angajati sa devina bugetari si astfel sa se piarda toate avantajele prevazute in Contractul Colectiv de Munca.

Foto stanga: Cristian Balea, omul cu initiativa de a deveni bugetari.

.

Prima lista cu ciubucurile celor de la Orchestrele Radio, ciubucuri realizate cu instrumentele institutiei!

afis-1 afis-2

afis-3a

afis4

afis5

afis6

afis7

La sfarsitul acestui serial o sa va punem la dispozitie un tabel nominal in caz ca o sa aveti nevoie de instrumentisti de nunta, botez, inmormantari etc. La ei este foarte simplu pentru ca investitia in instrumente este zero deoarece este suportata de Radio Romania, adica din banii celor 1800 de angajati care nu sunt artisti. Deranjant mai este si faptul ca in momentul in care li se uzeaza instrumentele acesti colegi ameninta cu greva sau neprezentarea la concerte daca nu li se achizitioneaza instrumente noi, insa uita sa spuna ca ei le folosesc si la ciubucuri, motiv pentru care viata acestor instrumente care nu sunt deloc ieftine se injumatateste, cel putin. Oare sefii lor stiu despre aceste ciubucuri sau inchid ochii si primesc comisioane?

Sfarsitul primului episod!

14 răspunsuri la „Cum isi ocupa timpul liber colegii care vor sa devenim bugetari”

  1. Propun o petitie pentru ca toate instrumentele achizitionate de institutie să nu mai fie scoase în alte scopuri decît strict pentru a fi folosite în interesul institutiei…..eu nu am de la orchestre asa că….zic că e bine…
    Cum sună?
    av Moise

    Apreciază

    1. Suna foarte bine. Poate il rugam pe Cristian Balea sa ne faca cateva afise de dimensiuni mari pentru informarea celor de la orchestre.

      Apreciază

  2. de ce trebuie sa ajunga sa suporte anumite consecinte toti din formatii cand sunt numai cativa care au un astfel de comportament. NU toti din formatii sunt OI Negre. De ce nu sunt luate masuri vis-a-vis de cei „cativa”, cei care nu vin deloc, cei care vin si stau la serviciu 2-3 ore?

    Apreciază

    1. Perfect adevarat, insa cand „cativa” colegi se apuca sa vorbeasca in numele tuturor si e liniste totala in colectiv ce sa intelegem?

      Apreciază

      1. Sa intelegeti ca ceilati chiar isi vad de treaba si nu de putine ori Radioul a scos in fata orchestrele pentru al reprezenta. Suntem o directie cu multi angajati nu cu 5,6,10 din care vin 1,2 undeva pe la 11 si stau la serviciu 2 ore. Legati-va de cei implicati in ceea ce spuneti ca sunt si ceilalti sa-si vada de treaba ca de cat avem de munca nu intreaba nimeni ….. !

        Apreciază

      2. Din pacate din cate stim noi acel memoriu este trimis ca fiind punctul de vedere al tuturor angajatilor de la Orchestre. Chiar daca am facut apel la transparenta nu ne-a aratat nimeni nimic, asa ca nu putem spune ca e vorba de 1,2 sau 10 persoane atata timp cat sunt trecute ca fiind semnatare toate grupurile de la Formatii Muzicale. Intelegem ce spuneti dar noi, restul, preferam sa strangem semnaturi pentru desprindere si sa distantam de Orchestre pentru ca nu vrem sa ne riscam locurile de munca.

        Apreciază

      3. Daca iti faci treaba bine de ce ai ramane faraloc de munca? Daca aveti astfel de temeri inseamna ca este o problema.

        Apreciază

      4. E vorba de transformarea in bugetari, nu de felul in care colegii isi fac treaba.

        Apreciază

      5. Iar acel memoriu sau ce o fi el nu este nici pe departe agreeat de orchestre. Deci cum spuneam ….cativa !

        Apreciază

    2. Mda un rspuns nu tocmai ok

      Apreciază

  3. Avatarul lui Mie îmi pasă de viitorul meu
    Mie îmi pasă de viitorul meu

    Au deja două plîngeri făcute,am început strîngerea de semnături cîtiva jurnalisti pentru separarea lor de radio deoarece suntem institutie de media nu de lăutari…..

    Apreciază

    1. 2u2Romania sustine strangerea de semnaturi pentru separara celor de la formatii de radio.

      Apreciază

    2. nu toti sunt lautari asa cum nu toti sunt jurnalisti

      Apreciază

    3. Sa gandesti este dificil de aceia majoritatea omenilor judeca.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendințe